мальчикЗа три дена само витязите ударно се захванаха със заданието

...
мальчикЗа три дена само витязите ударно се захванаха със заданието
Коментари Харесай

Не е време за шутки: Поспели вишни в саду у дяди Вани – грама към София

мальчик

За три дни единствено витязите стремително се захванаха със заданието на Центъра, без отмора, без минута сън и подгъване на колене – бягай уморо, нас подвизи ни чакат. Клели сме се, няма подбив! „ Ало, Бор, тук Ела, чуваш ли ме? “ Тънка работа. Не е за всеки.

От спътника „ Союз 4 “ ги следи строго, само че бащински, Дядя Ваня, старши на резидентурата в „ хороша страна Болгария, само че Россия лучше всех “. Някога беше Дядо Иван, през днешния ден е Дядя Ваня – времената се менят.

А в този момент по работа, не е време за шутки

„ Легалните “ резидентури на съветските разведки – цивилни и военни - работят под прикритието на публични съветски представителства в дружеската в миналото страна (посолство, консулства, културни центрове, русофилски организации и др.). Въпреки изгонването на 70 наши дипломати и чиновници тази форма на непознат уред продължава да е в употреба от Центъра. Професионалният жаргонен термин " юридически " тук се схваща в характерен образован смисъл. Това въобще не значи легитимност (законност) на дейностите на сходни разследващи звена на територията на „ братушките “, защото шпионажът е противозаконна и наказуема от закона активност на всички места по света. Това значи, че резидентурата сме я вързали с обвързани с легални организации, партии, медии и прочие На професионалния разследващ диалект една институция или организация за прикритие се назовава „ покрив “. Българите му викат „ чадър “. Не го бъркайте с „ българския чадър “, който им дадохме през 70-те, с цел да си решат казуса с Георги Марков… Идеята като цяло, обаче, е сходна.

„ Нелегалните “ резидентури са самостоятелни структурни единици, работещи под надълбоко прикритие, без забележима връзка с съветските задгранични задачи. Въпреки мощната си накърнимост при положение на неуспех, „ незаконните “ резидентури остават най-подходящата форма на задгранични разследващи организации във връзка с способността им да извършват най-важните управителни задания. В България особено рискът от неуспех към момента е най-малък. Заради „ чадъра “, както сте се досетили сами.

Напоследък, откакто започнахме това нещо в Украйна, нетрадиционните прикривания са самобитен хибрид сред класическите „ законни “ и „ незаконни “ дейности. Тънка работа, ребята. Да не забравяме и „ съветската диаспора “ в българско. Намигване…

Развърнали сме многочислени съвсем държавни сдружения, добре проведени и структурирани, плюс религиозни общности, магазини, галерии, заведения за хранене и центрове за " културно съдействие " – цялостна стратегия.

По предписание ръководителят на „ законната “ резидентура публично заема един от високите постове в посолството и има дипломатически имунитет. Привет, бабуля! В огромните резидентури един резидент може да има няколко заместници за разследваща работа. Резиденциите на СВР и ГРУ са оборудвани със специфични пространства, предпазени от подслушване и други секрети прониквания на вражеските разследващи служби, както и криптиращо и радиопредавателно съоръжение за криптирано предаване на известия до Центъра.

Такааа… Конкретиката е значима

„ Газпром “ и „ Газпромекспорт “ имат сложени задания. Война е и в тези структри е оповестена тотална готовност. Ясно ви е защо иде тирада. Втечнен газ от Съединени американски щати? Ядрено гориво от Съединени американски щати? Самолети от Съединени американски щати? Подкрепа на НАТО? На наказания от Европейски Съюз? Подкрепа за Украйна? Ровене в Руски/Турски поток и изобщо към товарищ Борисов и его друзья? Кирчо, Кокорчо и други сходни? Шегувате се! Кирил е вероятен единствено във вид Владимир Гундяев с псевдоним „ Михайлов “ по линия на една от нашите служби, Господ здраве да му дава.

Колкото до служебното правителство…

Всъщност, каквото имаше за казване – го казахме нагоре.

Пожелавате си здраве и дълъг живот? Помнете тези неща.

А в този момент е ред на радостната част

Поспели вишни

Поспели вишни в саду у дяди Вани,
У дяди Вани поспели вишни,
А дядя Ваня с тётей Груней нынче в бане,
А мы под вечер погулять по какъв начин будто вышли.

А ты, Григорий, не ругайся, а ты, Петька, не кричи,
А ты с кошёлками не лезь поперёд всех.
Поспели вишни в саду у дяди Вани,
А вместо вишен теперь весёлый смех.

И по този начин нататък, и по този начин нататък…

Вася Шмаровоз,

один роскошный

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР