Малцината варненци, решили да се разходят из нощния град, бяха

...
Малцината варненци, решили да се разходят из нощния град, бяха
Коментари Харесай

Сюрприз в нощна Варна: Чужденци оставиха безплатни книги в центъра на града

Малцината варненци, решили да се разходят из нощния град, бяха сюрпризирани от книги, оставени върху улични ел. табла в центъра на морската столица, видя кореспондент на Varna24.bg .

Те са оставени очевидно с концепцията: ненужното за мен, може да е злато за някого, тъй че всеки, който има потребност да ги вземе гратис за дома.

Изданията бяха на разнообразни езици - имаше литература на немски, романи на британски, френски книжа, даже и творбата Verbum Domini от папа Бенедикт XVI (265-ият понтифик на Римокатолическата черква, роден под името Йозеф Рацингер).

Творбите бяха подредени прилежно върху разнообразни елтабла в региона на Фестивалния и конгресен център.

Оставянето на предмети от бита на улицата е постоянно събитие в страните от Западна Европа. Гурбетчии от някогашните соцстрани по този начин подреждат без пари квартирите си в първите дни след преместването си в търсене на шанса си в странство. По автомагистралите в Скандинавските страни могат да се видят бусове и дребни камиони, с регистрации, най-вече от Украйна, които са натоварени до горе с бяла техника, открита на улицата. Източноевропейците я прибират, почистват я, ремонтират я, в случай че се нуждае от това, транспортират я до родината си, където припечелват от продажбата й.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР