Малцина имат възможността да обиколят света и да се насладят

...
Малцина имат възможността да обиколят света и да се насладят
Коментари Харесай

Трогателната история на мъжа, който обиколи света пеш със своето куче

Малцина имат опцията да обиколят света и да се насладят на милионите красиви кътчета, които се крият във всичките му краища. Още по-малко обаче са тези, които биха се осмелили да тръгнат на странствуване по цялата планета… пеш.

Именно в такова премеждие се впуска американецът Том Турчич от Ню Джърси, описват от. Идеята за неговата случка се заражда през 2005 година. когато Том е едвам на 17. Тогава той губи своя близка другарка при безразсъден случай и това го кара да се замисли за смисъла на живота.

„ Смъртта на Ан Мари беше крайъгълен камък в моя път. Тя бе доста по-добър човек от мен. И ненадейно се замислих, че и аз един ден ще умра и това може да се случи всеки миг. В тези дни започнах да премислям всичко ”, споделя Том, представен от CNN.

Турчич, който постоянно съпоставят с Форест Гъмп (героят на Том Ханкс във кино лентата от 1994 г.), взема решение, че има потребност от пътувания и завършения в живота си и стартира да търси разнообразни способи, по които може да си набави адреналин. А поредицата „ Да покориш света за една седмица ", предавана по канала „ Da Vinci " на , може да обогати познанията и на вашите деца за най-чудноватите места на Земята.

„ Вървенето изглеждаше като най-хубавия метод да схванеш света и да опознаеш нови места. Аз не желаех просто да отида в Париж или Мачу Пикчу. Исках същински да се усещам като част от живота на разнообразни хора и да видя какво е всекидневието им ”,  казва Том.

След като щурата концепция „ узрява ”, младият мъж стартира да възнамерява маршрута си, като в същото време се пробва да събере средства за дългото си пътешестване. Успява да спести задоволително, с цел да издържи към две години на път, като работи през лятото, до момента в който учи в лицей, и се връща при родителите си, откакто приключва.

Малко преди да замине, шансът му се усмихва необятно. Собственик на огромна компания схваща за проектите му и взема решение да спонсорира пътуването.

Така Том се насочва на пътешествието през април 2015 година и го приключва сполучливо на 21 май 2022 година Превръща се в десетия регистриран човек, който може да се похвали с сходно удивително достижение. А неговият четирикрак сателит Савана става първото куче, което обикаля планетата. За седемте години на път двамата изминават 48 000 км.

Супер развлечение и безвредна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от , е занимателна и безвредна цифрова среда, която децата елементарно ръководят сами. Телевизионните канали и наличие са особено подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете съгласно неговата възраст, платформата дава възможност и за основаване на голям брой детски профили със занимателна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслаждения на определено наличие на всички устройства.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР