Малцина играчи имат честта да представят родината си на пет

...
Малцина играчи имат честта да представят родината си на пет
Коментари Харесай

Леандро Барбоса: Това ще бъде последният ми Мондиал

Малцина играчи имат достойнството да показват родината си на пет международни шампионати. Триото на бразилския народен тим - Леандро Барбоса, Алекс Гарсия и Андерсон Варежао доближиха тази кота на тазгодишния Мондиал 2019 в Китай. Барбоса откри време да отговори какво значи да носиш зелено-жълтата фланелка за пети път на международни шампионати:

“Чувството е особено за нас. Много се веселя, че успяхме да го създадем. Това значи доста за мен. Турнирът е много равносилен и се надявам да се представим на равнище.”

“Селесао” дойде в Китай със стабилен брой млади играчи - Бруно Кабокло (23), Диди Лузада (20) и Яго Матеус (20), което навя мемоари отпреди 17 години на Барбоса.

“Бях най-младият състезател в тима, имахме доста ветерани. Сега съм в напълно друга обстановка. В качеството си на един от ветераните в състава, ще се опитам да предам допустимо най-вече на младите момчета. Когато се учех от ветераните, аз черпех опит от тях. Харесваше ми, тъй като знаех, че в миналото ще пристигна и моето време.

Барбоса показа, че поддържа доста положително другарство със съотборника си Алекс Гарсия - “Алекс е един от най-хубавите ми другари в тима. Споделяме една хотелска стая съвсем 20 години. Мога да кажа, че имаме доста мощно другарство.”

“С Варежао не е същото като с Алекс, само че също сме доста положителни другари. Играхме дружно в Голдън Стейт Уориърс, в националния тим сме от толкоз доста години, разбираме се идеално.

36-годишният някогашен състезател на Финикс Сънс удостовери, че това ще бъде последното му международно състезание - “Това е тежък шампионат. Толкова доста страни се състезават за една и съща цел. Надявам се, че ще се представим добре, тъй като това ще бъде последният ми Мондиал.”

Бразилия стартира шампионата с победа над Нова Зеландия със 102:94, а Барбоса се показа на извънредно високо равнище, реализирайки 22 точки за едвам 24 минути на полето. Следващата борба на “кариоките” е на следващия ден от 15:00 против Гърция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР