Малтретираното 5-годишно дете от Пловдив е изписано от болницата в

...
Малтретираното 5-годишно дете от Пловдив е изписано от болницата в
Коментари Харесай

Малтретираното 5-годишно дете е изписано от болницата в Пловдив

Малтретираното 5-годишно дете от Пловдив е изписано от болничното заведение в петък и е настанено в Център за обществена рехабилитация и интеграция. Това заяви пред телевизия Novanews ръководителят на Държавната организация за протекция на детето Теодора Иванова. " Детето се усеща доста добре, обгрижвано е доста добре от обществените служащи в град Пловдив ", добави тя.

Детето беше настанено в болница преди няколко седмици, откакто при среща с него неговата вуйна открила, че на главата му има огромна рана. На 9 януари дамата подаде сигнал в полицията и по-късно детето беше взето и настанено в болница. Там лекарите откриха, че от главата му липсват 15 квадратни сантиметра освен коса, само че и кожа. Детето претърпя интервенция и към този момент е изписано. За насилието над детето в началото бяха арестувани майката и пастрокът му, само че след това съдът пусна на независимост майката против " подписка ". Пастрокът още е в ареста.

Теодора Иванова заяви, че обществен служащ за първи път е видял детето около бракоразводното дело на майката и бащата. Тогава е трябвало да бъде направен обществен отчет, който да се даде пред съда.

" Социалният служащ е обяснил, че детето има потребност от спомагателна поддръжка, защото не приказва. Два-три месеца по-късно майката се обръща към отдела за протекция на детето с искане да бъде подкрепена с психолог и логопед за работа с нейното дете. Такова нещо е направено. Веднага системата се е задействала и детето е почнало работа със експерт. Детето е прегледано от лекари. Поставена му е диагноза " детски аутизъм ".

В началото на декември детето стопира да върви на детска градина. Майката споделя, че е болно ", сподели тя и добави: " Бащата, който по това време е в България, декларира, че сред 6 и 8 декември е имал срещи със сина си. Според него жестокият акт на принуждение е осъществен след 9 декември ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР