Малтийката Роберта Мецола е третата жена председател на ЕП след

...
Малтийката Роберта Мецола е третата жена председател на ЕП след
Коментари Харесай

Навръх рождения ѝ ден: Какво знаем за новия председател на ЕП Роберта Мецола

Малтийката Роберта Мецола е третата жена ръководител на Екологичен потенциал след французойките Симон Вей (1979 - 1982 г.) и Никол Фонтен (1999 - 2002 г.), отбелязва Франс прес.

Мецола е евродепутат от 2013 година и заместник-председател на Екологичен потенциал от 2020 година Днес тя навършва 43 години . Неотдавна тя стана по-позната на необятната общност, тъй като пое краткотрайно председателския пост след хоспитализирането на Давид Сасоли. Мецола е член на парламентарната група на Европейската национална партия.

Новата председателка на Екологичен потенциал има четири деца и си навлече рецензии от страна на сътрудниците си поради това, че е съперник на абортите - типична настройка за Малта , последната страна в Европейски Съюз, в която абортите остават противозаконни.

Мецола е християндемократка. Тя е най-младият ръководител на Екологичен потенциал, добавя Асошиейтед прес.

В речта си избирането й през днешния ден Мецола съобщи, че ще се придържа към стила на работа на Сасоли, а точно - реализиране на консенсус и събиране на хората с разнообразни позиции към една маса за договаряния. Тя се въодушевява и от образеца на Хелмут Кол и Франсоа Митеран за превъзмогване на партийните разделения.

Мецола е първият политик от Малта, който заема толкоз висок пост в Европейски Съюз. Тя споделя, че постигнатото от нея ще е образец за всяко малтийско момиче и за всеки, който се осмелява да мечтае.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР