Малта за първи път не допусна хуманитарен кораб в свои

...
Малта за първи път не допусна хуманитарен кораб в свои
Коментари Харесай

За първи път Малта не допусна хуманитарен кораб в свои води

Малта за първи път не позволи филантропичен транспортен съд в свои води. Испанската брегова защита в същото време откри десетки мигранти, плаващи на няколко лодки.

Малтийските управляващи отхвърлиха на филантропичния транспортен съд " Оушън викинг " да навлезе на тяхна територия за презареждане. Първоначално малтийците дали позволение на кораба да зареди с гориво край острова, без да дебаркира, само че два часа преди уговореното време, достъпът до териториални води бил отхвърлен.

Това е първи случай, в който Малта затваря вратите за филантропичен транспортен съд. Засега не се показват аргументи за решението на Валета. Една от версиите е, че плавателният съд е на неправителствена организация.

Корабът, нает от организациите " SOS Средиземно море " и " Лекари без граници ", отплава от Марсилия в неделя с задача да избавя мигранти в морето. Според филантропичен координатор той разполага с гориво за още 10 до 12 дни, което ще редуцира времето за търсения.

69-метровият " Оушън викинг " плава под норвежки байрак.

Междувременно испанската брегова защита прихвана 161 мигранти, плаващи на четири лодки в Средиземно море. Търсен е и пети кораб. Мигрантите са превозени на разнообразни пристанища в южната част на страната.

Корабът на бреговата защита е дебаркирал в Малага със 73-ма мигранти, в това число дами и деца.
 Малта позволи на 40 мигранти да слязат на брега Малта позволи на 40 мигранти да слязат на брега
Малта е разрешила на 40 мигранти, намиращи се на борда на избавителния транспортен съд на немската неправителствена организация „ Морско око “, да слязат на бре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР