Малта обяви днес, че ще позволи на 58-те мигранти, спасени

...
Малта обяви днес, че ще позволи на 58-те мигранти, спасени
Коментари Харесай

Малта ще прехвърли мигрантите от Акуариус в други държави

Малта разгласи през днешния ден, че ще разреши на 58-те мигранти, избавени в Средиземно море от кораба "Акуариус ", да слязат на нейна територия и те "веднага ще бъдат разпределени " в други страни, съобщи Франс прес.

"Петдесет и осемте мигранти на борда на "Акуариус " ще бъдат превозени с малтийски транспортен съд в интернационалните води и отведени в Малта ", написа малтийският министър председател Джоузеф Мускат в Туитър.

Съобщението на малтийския кабинет беше предшествано от това на португалското държавно управление по-рано през днешния ден, което съобщи, че е постигнало съглашение с Франция и Испания да одобри 10 от 58-те мигранти.

Говорител на малтийското държавно управление съобщи, че мигрантите, които слязат на сушата в Малта, "веднага ще бъдат трансферирани в четири други европейски страни ".

Франция ще одобри 18 от тези мигранти, Германия и Испания - по 15 всяка, а Португалия - 10, заяви канцеларията на френския министър председател Едуар Филип.

Премиерът Мускат написа в Туитър, че "Малта и Франция за следващ път поемат самодейността да разрешат безизходицата с мигрантите ", съобщи Ройтерс.

"Заедно с френския президент Еманюел Макрон и други водачи желаеме да демонстрираме вероятния многостранен метод ", написа Мускат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР