Малта и Италия отказаха да приемат кораб, превозващ мигранти. "От

...
Малта и Италия отказаха да приемат кораб, превозващ мигранти. "От
Коментари Харесай

Малта и Италия отказаха да приемат кораб с…

Малта и Италия отхвърлиха да одобряват транспортен съд, пренасящ мигранти. "От през днешния ден Италия също ще стартира да споделя "не " на трафика на хора, "не " на бизнеса на противозаконната имиграция ", написа във Facebook новият италиански вътрешен министър Матео Салвини. С този ход новият италиански вътрешен министър, който е водач на крайнодясната партия "Лига ", прави стъпка към осъществяване на своите предизборни обещания да спре потока от мигранти към Италия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Италия изиска от Малта да одобри кораба, само че тя също отхвърли да го допусне до свое пристанище. Аргументът е, че интервенциите са били извършени в либийската зона за търсене и за тях дава отговор центърът за съгласуване на избавителните интервенции в Рим.

Кораб на френска неправителствена организация събра 629 мигранти при шест избавителни интервенции в Средиземно море в нощта против неделя. Мигрантите са главно африканци от страни на юг от Сахара. Те са качени при шест разнообразни избавителни интервенции край крайбрежията на Либия. Сред тях има повече от 100 малолетни без компаньон.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР