Малта е разрешила на 40 мигранти, намиращи се на борда

...
Малта е разрешила на 40 мигранти, намиращи се на борда
Коментари Харесай

Малта разреши на 40 мигранти да слязат на брега

Малта е разрешила на 40 мигранти, намиращи се на борда на избавителния транспортен съд на немската неправителствена организация„ Морско око “, да слязат на брега оповестява Агенция Франс Прес.
 
Forty migrants rescued at sea off Libya by a German NGO are to be taken to Malta and redistributed around other EU countries
— dpa news agency (@dpa_intl)

Валета е провела разпределението на хората, търсещи леговище, в няколко други европейски страни.

Споразумението беше оповестено откакто мигрантите избавени от кораба „ Алан Курди “в сряда край крайбрежието на Либия, беше отхвърлен достъп до пристанищата в Италия . Италианският вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини изрично отхвърля достъпът на незаконни имигранти на италианска територия.

Мигрантите ще слязат на брега в малтийската столица Валета, а корабът, наименуван по името на починалото 3-годишно сирийче, чието тяло беше изхвърлено на турския бряг преди няколко години, ще остане в интернационалните води. П равителството на Малта към момента не е оповестило които страни са се съгласили да одобряват мигрантите.

Португалия обаче разгласи, че може да одобри петима души, като Франция, Германия и Люксембург също показаха предпочитание да оказват помощ
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР