Малолетни момчета са установени като извършители на кражби и противозаконни

...
Малолетни момчета са установени като извършители на кражби и противозаконни
Коментари Харесай

Малолетни момчета замесени в серия от кражби и отнемания на превозни средства

Малолетни момчета са открити като причинители на обири и незаконни отнемания на транспортни средства, заяви представителят на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи Илияна Георгиева.

Около 9:00 часа на 8 юли 31-годишна собственичка на автомобил „ Пежо Бипер “ алармирала в полицията, че автомобилът й липсва от паркинга на жилищния блок на улица „ Св. Климент “ в Разград. Установено е, че причинители на действието са престъпно проявени момчета на 13 и на 14 години от Разград, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Около 16:00 часа същия ден 47-годишен разградчанин алармира, че от вход на жилищен блок по бул. „ България “ са откраднати два велосипеда. Нанесената вреда е за 1100 лв.. Извършител на кражбата е същият 13-годишен младеж в съучастничество с друго 14-годишно момче от Разград. По случая се води инспекция, уточни Георгиева.

За още три обири в района осведомят от ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград. Двама мъже, единият от които е престъпно проявен и осъждан, са арестувани като причинители на кражба от овцеферма в исперихското село Йонково.

Взломна кражба е осъществена и от някогашната дърводелска работилница към учебното заведение в в царкалоянското село Костанденец. Жилищната постройка е благосъстоятелност на 55-годишен фламандски жител и се стопанисва от 56-годишна фламандска гражданка с право на дълготрайно престояване в България.

Животни и движимости пък изчезнали от стопанство, намиращо се сред Острово и Завет. По случаите са формирани досъдебни производства, допълват от полицейската дирекция в Разград.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР