Мълния удари арката на Константин близо до Колизеума по време

...
Мълния удари арката на Константин близо до Колизеума по време
Коментари Харесай

Природно бедствие удари културна забележителност в Рим

Мълния удари арката на Константин покрай Колизеума по време на стихия във вторник. Фрагменти от античната римска конструкция бяха разрушени. Парчетата са били неотложно събрани и обезопасени от служащите в Археологическия парк „ Колизеум “, се споделя в изказване на управляващите. Степента на вредите към момента се прави оценка.
Арката е тук от 1700 години. Мисля, че ще бъде добре. Надявам се, че не са нанесени прекомерно огромни вреди и ще могат да я възстановят както би трябвало.
Никола Ферлей Браун, екскурзиант от Лондон

Ударът от гръмотевица е станал по време на стихия, която изкорени дървета и наводни улици в италианската столица. Жители разказват „ апокалиптични подиуми “ с наводнени подлези, площади и улици. Част от скелето на естрада в Циркус Максимус също се срути.
Това беше доста шокиращо за мен. В този регион постоянно има доста хора. Когато чуеш за сходен случай се плашиш, нали?
Силене Виера, екскурзиант

След дъждовете, общински съветници в столицата обявиха, че силата на бурята е била неочаквана и нито един метеорологичен бюлетин не я е планувал. Почетната арка, висока над 20 метра, е издигната през 315 година от н.е. в чест на успеха на император Константин над Максенций след борбата при Милвийския мост. Метеоролозите настояват, че рекордните температури в Средиземно море са съдействали за странните стихии, които връхлетяха Италия това лято. Екстремните превалявания са по-често срещани и по-интензивни заради провокираното от индивида утежняване на климата, считат те. Миналата седмица, по време на следващата мощна стихия, гръмотевица удари постройка в региона на Кастелверде в Рим и провокира пожар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР