Мълния е ударила човек и в района на столичния Западен

...
Мълния е ударила човек и в района на столичния Западен
Коментари Харесай

Ад под небето: Още един човек поразен от мълния, София е под...

Мълния е блъснала човек и в региона на столичния " Западен парк ". Той е откаран в болница в тежко положение, оповестява БНР. 

Припомняме, че трима души починаха, изумени от гръмотевица, в центъра на София. Инцидентът е станал малко след 18 часа в градинката " Свети Никола " на ул. " Пиротска " и ул. " Опълченска ".

Към мястото незабавно са изпратени коли за спешна помощ, които са пристигнали 9 минути след сигнала. По първична информация има трима починали. Четвъртият потърпевш е откаран в " Пирогов " и е настанен в шокова зала. 

Само за половин час на територията на София са паднали 800 мълнии, осведоми NOVA.

От мощния дъжд са наводнени подлези в центъра на София. Около 10 са подадените сигнали досега за разнообразни катастрофи.

От Пожарната прецизираха пред БНР, че множеството постъпили сигнали са свързани с наводнени магазини и заведения в центъра на София. Има сигнали и за минимум 3 паднали дървета в града. Към момента екипи на Столичната община и пожарната са на място.

 



Красимир Димитров, шеф на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ": " Сигналите са за завиряване, паднали дървета и сигнал за случай в парк " Свети Никола ". Имаме опит в такива обстановки, само че според от разрастването, ще потърсим спомагателни сили от дирекцията ".

 

Все още от Пожарната и Столичната община обобщават сигналите.

Гръмотевичната стихия с пороен дъжд и градушка се изсипа над столицата през днешния ден малко след 18ч. MeteoBalkans още през вчерашния ден издаде предизвестие за предстоящите рискови феномени.

 



 До минути се чака бурята да доближи и региона на Видин. 

Още през вчерашния ден синоптиците издадоха жълт код за евентуално рисково време. Той е в действие за 15 области на страната. За някои от тях предизвестието е за дъжд, за други за гръмотевици, а за трети – за мощен вятър.

Кодът важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР