Малмьо победи с 2:0 Лудогорец в първия плейоф за влизане

...
Малмьо победи с 2:0 Лудогорец в първия плейоф за влизане
Коментари Харесай

Малмьо удари Лудогорец с 2:0

Малмьо победи с 2:0 Лудогорец в първия плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Две попадения след статични положения внезапно понижиха възможностите на българския отличник за реванша в Разград след седмица. Гостите владееха повече топката, само че сензитивно отстъпваха на домакините в единоборствата и успеваемостта при завършващия удар. Бирманчевич откри в 26-ата минута, а в 61-ата Бергет оформи крайния резултат.

В 16-та минута Критиенсен беше на косъм да открие за домакините, само че оставен с доста пространство в наказателното поле на Лудогорец, среля, само че топката се отби в страничния дирек. Само две минути по-късно шведите имаха нова страхотна опция, само че Сьорен Рикс реши да подава вместо да стреля, което разреши на Кахлина да улови топката.

В 25-ата минута след заучено осъществяване на ъглов удар Малмьо поведе в резултата. Топката беше разиграна сред трима футболисти, а Бирманчевич излезе от наказателното поле, пое топката и стреля през куп хора, което затрудни Кахлина и топката влезе в мрежата. В 30-ата минута Малмьо потегли на контраофанзива, само че Оливие Вердон блокира удара на Рикс. Секунди по-късно Бирманчевич подаде на Бергет, който стреля около вратата на Кахлина. В 33-ата минута на Йон Дал Томасон му се наложи да прави насилствена промяна, откакто Никлас Мойсандер се контузи и на негово място в игра се появи Ерик Ларсон.

Атаките на шведския първенец следваха една след друга. В 34-ата минута Баджи сбърка пред наказателното поле, само че за негово благополучие Пластун блокира удара на Ракип. В 40-ата минута пристигна следващата неточност в отбраната на българския първенец. Оливие Вердон подари топката на шведите, само че Сьорен Рикс прати топката на сантиметри около вратата на Лудогорец. При ответната офанзива Сотириу падна в наказателното поле с искания за дузпа, които Антонио Матеу Лаос с лека ръка подмина.

След това Лудогорец се опита да натисне противника си. В 44-ата минута Бърнард Текпетей насочи прекрасен диагонален удар, само че Йохан Далин сподели класа и мазета в корнер.

Малмьо стартира по-агресивно и второто полувреме. В 48-ата минута Кристиянсен стреля от дребен ъгъл, само че Кахлина бе заел добра позиция, а при добавката Ракип прати топката над вратата. В 50-ата минута Каули извърши директен свободен удар на 25 метра от вратата, само че Далин съумя да избие удара му.

Натискът на Малмьо даде резултат в 61-ата минута, като второто попадение на шведите още веднъж пристигна след ъглов удар. Велко Бирманчевич стреля от въздуха, Кахлина избави, само че при добавката Бергет от близко прати топката във вратата на българския първенец. Секунди по-късно Кристиянсен овладя сред Вердон и Недялков и шутира без закъснение, а Кахлина мазета. В 68-ата минута след осъществяване на директен свободен удар се получи безредие в наказателното поле, само че Кахлина въпреки всичко съумя да улови топката, откакто тя се удари в Антон Недялков.

Шведският първенец продължи с по-агресивната си игра, търсейки трето попадение, с което още повече да си улесни реванша в Разград. В 78-ата минута Далин с една ръка съумя да избие удар на Пиерос Сотириу.

Малмьо - Лудогорец 2:0
1:0 Бирманчевич 25
2:0 Бергет 61

Стартови сформира:

Малмьо: Далин, Мойсандер, Риекс, Левички, Ракип, Чолак, Кристиансен, Велико, Нийлсен, Брорсон, Бергет

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Сотириу, Гонсалвеш, Икоко, Вердон, Баджи, Пластун, Сантана, Каули, Текпетей
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР