Малко вероятно е водещите банки в Европа да се сблъскат

...
Малко вероятно е водещите банки в Европа да се сблъскат
Коментари Харесай

Moody`s: Най-големите банки в Европа няма да последват съдбата на Credit Suisse


Малко евентуално е водещите банки в Европа да се сблъскат с низходящата серпантина, която принуди Credit Suisse Group да бъде продадена на по-големия си швейцарски съперник UBS Group, оповестява рейтинговата организация Moody`s Investors Service.

Нито една от 11-те останали мегабанки в района, които включват Deutsche Bank и BNP Paribas, не демонстрират " слабостите в кредитния профил, които доведоха до загуба на доверието на вложителите и вложителите " в Credit Suisse, която загуба на доверие се натрупваше в продължение на съвсем две години, се показва в отчет на Moody`s, представен от Блумбърг и БНР.

През последните седмици европейските банкови акции и облигации претърпяха мощни волатилни придвижвания на фона на проблемите на Credit Suisse и банкрута на няколко приблизително огромни районни банки в Съединени американски щати, като напрежението в банковия бранш беше усложнено от неустойчивостта, породена от внезапно покачващите се лихвени проценти. Банкери и регулатори се пробваха да убедят вложителите, че европейските банки не са сравними с тези компании, откакто водещите кредитори в Европа преразгледаха бизнеса си и усъвършенстваха ръководството на риска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР