Малко вероятно е Украйна да е определила посоката на главния

...
Малко вероятно е Украйна да е определила посоката на главния
Коментари Харесай

Опитът за главен удар завърши с огромни загуби за ВСУ: Руснаците продължават да поразяват ключови цели

Малко евентуално е Украйна да е определила посоката на основния удар на своята контранастъпление, както започнаха да поясняват някои западни медии. New York Times, базирайки се на източници от Пентагона, заяви, че Киев в региона южно от Орехов в Запорожка област неотдавна е въвел там обилни запаси, подготвени с присъединяване на НАТО, което сякаш демонстрира нова фаза на дейна атака.

Съобщението се удостоверява индиректно от други медии, както и в прочут смисъл данните на Министерството на защитата на Руската федерация за яростните боеве в Ореховското направление.

Министерството на защитата на Руската федерация оповестява, че по време на настъплението на въоръжените сили на Украйна край Орехово „ северно от село Работино, Запорожка област са взели участие „ до три батальонни тактически групи от бригадите от стратегическия запас “.

Но тези офанзиви в тази посока не бяха сполучливи. В четвъртък сутринта, вследствие на огневи вреди от авиацията и артилерията на въоръжените сили на Руската федерация, интензивността на запасите на въоръжените сили на Украйна понижа.

Загубите на Украйна дневно, съгласно съветското министерство на защитата, възлизат на повече от 280 военнослужещи (това е съвсем цялостен мотопехотен батальон. – „ Н.Г. “), 25 танка (почти танков батальон. – „ Н.Г. “), 10 бойни машини на пехотата (т.е. една механизирана рота. – „ Н. Г. “), както и „ три бойни бронирани машини, две автомобила, реактивна система за залпов огън RM-70 Vampire чешко произвеждане и две гаубици FH-70, създадени в Обединеното Кралство. "

Освен това в сряда против четвъртък през нощта съветските въоръжени сили направиха поредност от ракетни офанзиви, по време на които бяха изумени значими стратегически цели съвсем в цяла Украйна, както и в Черно море.

Според Министерството на защитата на Руската федерация „ са нанесени съсредоточени удари с високоточно оръжие с огромен обхват на въздушно и морско базиране по летища, командни пунктове и дислокация на Въоръжените сили на Украйна, монтажни цехове и места за предпазване на безпилотни средства. лодки, както и ракети, оръжия и военна техника, получени от Европа и Съединени американски щати. Целта е реализирана. "

Президентът на Русия Владимир Путин също заяви за активизиране на бойните дейности в запорожското направление и огромни загуби на Въоръжените сили на Украйна.

„ Основните конфликти се случиха в посоката, както се споделя на Запад, на главната, основна офанзива - в посока Запорожие “, сподели ръководителят на Руската федерация.

Според него по време на боевете Украйна е изгубила 39 бронирани машини, в това число 26 танка, загубите на въоръжените сили на Украйна през миналото денонощие възлизат на 200 души.

„ За страдание не минахме без загуби. Но разликата е колосална – на моменти над 10 пъти по-малко от нашия зложелател “, сподели Путин.

Според други източници в зоната на удара е имало три военни летища в Хмелницка, Житомирска и Кировоградска области, под земята щаб в Киевска област и информационен и надзорен център в Лвовска област.

По-специално бяха атакувани украински военни летища, където се допуска, че са ситуирани носителите на крилати ракети Storm Shadow с огромен обхват, самолетите Су-24 и МиГ-29.

Освен тях, управляеми бомби ФАБ-500 поразиха цели на Змийския остров. Предполага се, че е имало база, където са могли да се съхраняват и тестват морските дронове, които нападнаха Кримския мост.

Заради военна активност в северозападната част на Черно море, съгласно интернационалните мониторингови организации, в устието на река Дунав се образува огромно запушване. След като Киев се обърна за помощ към НАТО, пресслужбата на алианса заяви в сряда вечерта след съвещание на Съвета НАТО-Украйна, че „ силите на алианса ще засилят наблюдението на Черноморския район по отношение на отдръпването на Русия от договорката за зърно. "

Не може да става въпрос за военна поддръжка за обезпечаването на зърнени коридори от Северноатлантическия алианс. И надали тези коридори ще възобновят работата си. Според известия в медиите в Черно море по крайбрежието в региона на Одеса Военноморски сили на Украйна са съсредоточили към 30 кораба и катера, както и разследващи дронове от вида Bayraktar и Tekever AR5, способни, съгласно някои данни, за ориентиране на безпилотни атакуващи лодки към цели.

Авторите на канала " Рыбарь " в Telegram заключават, че в идващите дни съветските въоръжени сили „ би трябвало да чакат опити от въоръжените сили на Украйна да нападат освен военни кораби на Черноморския флот, само че и цивилни кораби в Черно море “ - тъй наречените офанзивите могат да се правят с провокативна цел, с цел да се хвърли по-късно върху Русия.

На този декор Върховната рада на Украйна удължи военното състояние и общата готовност с още три месеца. Така Киев няма да влиза в мирни договаряния и да приключва военните дейности, надявайки се на нови пакети помощ от Съединени американски щати и НАТО.

Русия също укрепва връзките със своите сътрудници и съдружници. Много специалисти считат, че визитата на съветския министър на защитата Сергей Шойгу в Пхенян е обвързвано освен с честването на 70-ата годишнина от края на Корейската война, само че и с активизирането на военно-техническото съдействие сред двете страни.

По-рано медии и специалисти разискаха опцията за изпращане на севернокорейски доброволци в зоната за специфични интервенции в Украйна и вероятността за доставка на муниции и оръжия от КНДР за съветската войска.

Потвърждение на тази догадка може да се смята за посещаване на ръководителя на КНДР Ким Чен Ун и Сергей Шойгу на галерия на военна техника, отдадена на 70-ата годишнина от края на Корейската война, където междуконтинентални балистични ракети, бронирани бяха показани транспортни средства, както и севернокорейски дронове, наподобяващи американски стратегически дронове вид RQ -4 Global Hawk и MQ-9 Reaper.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР