Малко вероятно е Русия да извади нещо полезно от сваления

...
Малко вероятно е Русия да извади нещо полезно от сваления
Коментари Харесай

Пентагонът: Малко вероятно е Русия да извади нещо полезно от сваления дрон

Малко евентуално е Русия да извади нещо потребно от сваления американски дрон, сподели прессекретарят на Пентагона в четвъртък.

Русия евентуално желае да прибере американски дрон MQ-9, който падна в Черно море, откакто съветски аероплан го удари, повреждайки витлото му. Съединени американски щати взеха решение да смъкват дрона, откакто го счетоха за неконтролируем заради повредата, заяви USNI News по-рано.

При свалянето на дрона Съединени американски щати започнаха стъпки за отбраната му, сподели прессекретарят на Пентагона Бриг. Ген. Патрик Райдър, макар че отхвърли да навлезе в спомагателни детайлности. Дронът падна в дълбока вода, което затрудни напъните за възобновяване.

„ Ключовият миг тук е, че това е американска благосъстоятелност и това е актив за разузнаване, наблюдаване и разузнаване “, сподели Райдър пред кореспонденти.
„ И по този начин още веднъж имаме благоприятни условия и средства на наше разположение да защитим и защитим информацията, която сме взели, само че просто би трябвало да я оставя там. “

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев сподели пред съветска телевизия, че Русия ще се опита да върне дрона, макар че не е ясно дали страната ще успее, съгласно съветския държавен медиен уебсайт ТАСС.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР