Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата

...
Малко вероятно е пътят да е основната причина за катастрофата
Коментари Харесай

Бившият шеф на ГДБОП: Пътят не е основната причина за трагедията на АМ “Струма“

Малко евентуално е пътят да е главната причина за злополуката на Автомагистрала " Струма ", макар, че маркировка в този сектор няма. Това сподели в ефира на " Офанзива " някогашният шеф на ГДБОП Румен Миланов. По думите му въпросителните към случая са доста.

" Влизането към площадката за отмора на пътя става през чупка, а не през крива, която да подведе лидера. Защо при една плавна траектория той не е съумял да овладее рейса? Дали са блокирали колелата, дали лидерът не е бил в положение да ръководи транспортното средство? Отговори на всичко това ще даде експертизата. Влизането в разграничителната линия нормално е удобно и понижава случаите, само че македонският рейс е имал нещастието да застане сред двете огради ", изясни той.
Румен Миланов обърна внимание, че у нас изоставаме в поддържането и обзавеждането на пътната система. Спорна е и тематиката дали мантинела или бетонни загради обезпечават по-добрата отбрана.

" При бетонните ограждения има леко връщане на автомобила като пинг-понг. Добре е потреблението на такива на мостове ", разяснява още някогашният шеф.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР