Малко вероятно е лидерите на Европейския съюз да се договорят

...
Малко вероятно е лидерите на Европейския съюз да се договорят
Коментари Харесай

Разнобоят между Франция и Германия вероятно ще попречи за споразумение за постовете в ЕС

Малко евентуално е водачите на Европейския съюз да се договорят за съответни имена за основните постове в съюза, когато се срещнат в Брюксел в четвъртък, споделиха дипломати и публични лица, сочейки за причина разнобоя сред Германия и Франция, написа организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Петте основни поста в Европейски Съюз се овакантяват по-късно тази година след изборите за Европейски парламент преди близо един месец. Резултатът от вота е един фрагментиран парламент на Европейски Съюз, в който към момента не се е оформило болшинство, което да утвърди новото управление и да съгласува политически цели до 2024 година

При предходните избори, през 2014 година, Европарламентът незабавно след гласуването излезе с безапелационна позиция, настояващата националните водачи на съюза да предлагат избраника на депутатите, Жан-Клод Юнкер, за нов началник на изпълнителния орган - Европейската комисия.

Този път те към момента не са се обединили към едно име.

Нещата се усложняват от това, че френският президент Еманюел Макрон е срещу немския претендент, повдигнат от отслабената, само че към момента най-голяма група в Народното събрание: Манфред Вебер от десноцентристката Европейска национална партия (ЕНП).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР