Малко вероятно е COVID-19 да се превърне в по-смъртоносен вариант,

...
Малко вероятно е COVID-19 да се превърне в по-смъртоносен вариант,
Коментари Харесай

Минимален е шансът COVID-19 да мутира в по-смъртоносен вариант

Малко евентуално е COVID-19 да се трансформира в по-смъртоносен вид, който да избегне отбраната на имунизацията, тъй като " няма къде повече да върви ", сподели основателят на имунизацията на Оксфорд, съобщи Dnes.bg.

Сара Гилбърт съобщи, че коронавирусът евентуално ще има по-леки резултати върху заболелите. Говорейки на уебинара на Кралското общество по медицина в сряда, тя сподели: " Обикновено вирусите стават по-малко вирулентни, защото циркулират по-лесно и няма причина да си мислим, че ще имаме по-вирулентна версия на Sars-CoV-2. "

Експертът споделя, че въпреки всичко би трябвало да се чакат някои нови вариации на ковид, само че предвижда, че той в последна сметка ще стане сходен на грипния вирус. " Това, което се случва с течение на времето, е единствено муден дрейф, това се случва с грипните вируси. Виждате дребни промени, които се натрупват за избран интервал от време и тогава имаме опция да реагираме на това ", съобщи тя.

" Вирусът не може изцяло да мутира, защото протеинът му би трябвало да взаимодейства с рецептора ACE2 на повърхността на човешката клетка, с цел да влезе в тази клетка ", изяснява Гилбърт мнението си, за какво COVID-19 няма да стане по-опасен.

" Ако той промени толкоз доста своя протеин, то той няма да взаимодейства с този рецептор и няма да може да влезе в клетката. Така че " няма къде повече да отиде ", с цел да избегне имунитета, само че въпреки всичко продължава да бъде в действителност инфектиран вирус. "

Според нея с прекосяването на COVID-19 към по-сезонен вирус, в популацията ще се построи общ имунитет.

" Склонни сме да следим муден генетичен дрейф на вируса и в популацията ще се развива последователно имунитет, както при всички останали сезонни коронавируси. Има четири от тях и те се популяризират от десетилетия и даже не сме наясно с тях ", добавя Гилбърт. " Така че към този момент живеем с четири разнообразни човешки ковид, за които в действителност в никакъв случай не мислим доста и в последна сметка Sars-CoV-2 ще стане един от тях. Въпросът е какъв брой време ще отнеме, с цел да стигнем до такава степен и какви ограничения ще би трябвало да предприемем, с цел да го управляваме в това време. "

Досега разновидностите на ковид, които по-добре заобикалят имунизацията, не са съумели да окажат огромно въздействие, защото мощно инфекциозният вид на " Делта " продължава да господства в броя на случаите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР