Малко вероятната връзка на продуцент със сериен убиец може да помогне за разрешаването на неуреден случай

...
Питър Рейс няма да нарече серийния убиец Джоел Рифкин приятел,
Коментари Харесай

Питър Рейс няма да нарече серийния убиец Джоел Рифкин приятел, но те определено са изградили връзка през годините.

Това доведе до предстоящото специално издание на A&E „Cold Case Files: The Rifkin Murders“, в което властите се опитват да научат имената на две от неидентифицираните жертви на Рифкин.

Рифкин беше пейзажист, за когото се смята, че е убил 17 жени в Ню Йорк през 90-те години. В момента той излежава повече от 200 години затвор, след като беше осъден през 1994 г. за убийството на девет от жените.

Райс, който е един от продуцентите на специалното издание, каза пред CNN, че за първи път се е срещнал с Rifkin1998. Райс се беше свързал с него за научен документален филм, върху който работеше, за това как биологията може да повлияе на убийството.

„Бях заинтригуван от Рифкин, защото той не изглеждаше да притежава много от нормалните черти, които хората свързват с това, че е сериен убиец“, каза Рейс. „Той дойде от любящ дом с любящи родители, имаше добри отношения със сестра си, ходеше на добри училища и някак получи много от нещата, от които се нуждаеш, за да успееш в живота. И все пак той все пак се превърна в сериен убиец.

Рифкин се интересуваше от участие в документалния филм и двамата започнаха да говорят, каза Рейс. Следват години разговори между двамата мъже.

МАЯМИ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 1 ЯНУАРИ: Серийният убиец Тед Бънди се държи в съдебната зала, след като съдията си е тръгнал. (Снимка от Bill Frakes/Time & Life Pictures/Getty Images) МАЯМИ, СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ - 01 ЯНУАРИ: Серийният убиец Тед Бънди се държи в съдебната зала, след като съдията си е тръгнал. (Снимка от Бил Фрейкс/Time & Life Pictures/Getty Images) Бил Фрейкс/Time & Life Pictures/Getty Images

„Той е много обезоръжаващ. Той изглежда като нормален, когато седите там и говорите с него“, каза Райс за Рифкин. „Той ви задава въпроси за това какво се случва в живота ви и ви разказва неща, които се случват в живота му. И така, трябва да си припомните, че говорите със сериен убиец и че сте там с причина, която е да получите информация.

Лекотата на връзката им помогна на Райс да изгради разбирателство с нюйоркските следователи, работещи по идентифицирането на две от жертвите на Рифкин, известни просто като „жертва номер шест“ и „жертва номер девет“.

Рифкин беше активен участник в специалния случай, каза Рейс.

„Той беше много отзивчив. Той каза, че иска да помогне на тези семейства да бъдат затворени и предостави много информация, която беше проверена“, каза Райс. „Той беше полезен в опитите да се направят тези самоличности. Но какъв е неговият основен мотив, все още не съм сигурен."

За Рейс той е мотивиран да постъпва правилно от убитите жени и техните семейства.

„За мен е чест и привилегия да разказвам техните истории. Голяма част от света е забравил за тези жени, но [семействата им] никога не са го направили”, каза той. „И те все още търсят отговори. Това, което научих е, че затварянето е реално и че ако нямате отговорите на това, което се е случило с любимия ви човек, това ще ви изяжда и ще ви причинява болка през целия ви живот.

Специалната премиера в две части е в събота, 30 септември от 20:00 часа. ET на A&E.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР