Малко Търново. Днес, 8.01.2018 г. в района на Малко Търново

...
Малко Търново. Днес, 8.01.2018 г. в района на Малко Търново
Коментари Харесай

Елена Йончева, БСП: Оградата по границата продължава да пада

Малко Търново. Днес, 8.01.2018 година в региона на Малко Търново - паднала ограда. Налага се да удостоверявам събитието с днешни вестници, с цел да удостоверя достоверността му. Това написа националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Елена Йончева във Facebook, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия .
„ Преградното оборудване е освен неефективно, само че продължава да пропада. Напомням, че оборудването не е издигнато съгласно заданието на Министерство на вътрешните работи от 14.01.2015 година На 20.11.2015 година Главна дирекция " Гранична полиция " дава правото на регионалните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас да трансформират плана за ограда. Предоставеното право на регионалните шефове да трансформират техническите параметри е направено с една единствена цел - корупция.
За това възпрепятстващо оборудване, дружно с прилежащия обслужващ път, са дадени към 1 млн. лв. на линеен километър. Докладът на Главния инспекторат на Министерски съвет от април 2017 година, направен по отношение на проектирането и построяването на краткотрайното възпрепятстващо оборудване на българо-турската граница, установи фрапиращи нарушавания. В отчета се споделя, че даденото напътствие на Гранична полиция не кореспондира с одобреното от Министъра на вътрешните работи задание за проектирането на оборудването, по което регионалните шефове към този момент са сключили контракти за построяването на оборудването и обслужващия път. Нещо повече – според одобрените планове от показаните документи и наличната в тях информация, проверяващият екип не е могъл да откри, на редица места, вида на построеното оборудване – едноредово или двуредово.
Абсурдно е проверяващият екип на Главния инспекторат на Министерски съвет да отиде със специфична задача да ревизира дали има построена ограда и от какъв вид е – и да не може, след инспекция, да отговори на този въпрос ”, написа още националният представител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР