Малко след старта на пандемията ще открием, че конспираторите сякаш

...
Малко след старта на пандемията ще открием, че конспираторите сякаш
Коментари Харесай

Murder Most Foul – песента на Боб Дилън и призив за разкриването на убийството на Кенеди

Малко след старта на пандемията ще открием, че конспираторите като че ли чакаха да се задействат в онлайн пространството. Търсенето на евтина сензация е и честа процедура за другите медии и подправени гурута, само че в случай че сте следили музикалния свят към март месец, предходната година, най-вероятно сте забелязали, че Боб Дилън пусна една забавна ария с името „ Murder Most Foul “. Защо това притегля вниманието? Това е първата ария на изпълнителя от 8 години насам, по-късно приказваме за творба с времетраене от 17 минути и прибавяме тематиката – убийството на президента Кенеди, осъществено на 22 ноември 1963 година

Решението за стартирането на това парче несъмнено може да изненада феновете на изпълнителя, най-малкото виждаме една забавна интрига по тематиката и то тъкмо при започване на световна пандемия. Малко след стартирането на тази ария, списание Billboard ще го сложи преди всичко. Защо тъкмо Боб Дилан приказва по тази тематика и за какво тъкмо в този момент? За разлика от доста други негови сътрудници, при осъществяването на самото ликвидиране, Дилън е звезда, която стартира да изкачва нови върхове, излиза от родната Минесота и показва гений, носещ Нобеловата премия по литература за творчеството.

Защо в този момент имаме нещо сходно на рап история, изпълнена от един от най-старите музиканти от Студената война насам? На първо място не би трябвало да забравяме, че песента е стартирана да се написа към три седмици след формалния атентат в Далас през декември 1963 година Дилън се появява на банкета от ляво-либералните групи в Уолдорф-Астроия, с цел да одобри премията за своя музикален принос в борбата за правата на индивида. Именно на тази колекция, изпълнителят ще съобщи, че вижда нещо от себе си в килъра, който завършва живота на Кенеди. По това време, изпълнителят освен има вяра в историята на стрелеца, той я приема. Малко по-късно, сцената се освобождава, носи се китарата и се написа една нова история в музиката.

Възприемането на шлагера идва с елементарните несъгласия, да вземем за пример ще открием, че мнозина към момента считат Дилън за легенда и занаятчия, други просто ще го сметнат за обезверен опит за търсенето на още малко популярност. Истината обаче е друга, Дилън е на възраст и позиция в света на творчеството, която разрешава да даде своето мнение, освен това с вниманието на една сериозна публика. Промяната при него идва с обстоятелството, че към този момент не счита, че килърът е Осуалд. Според него, наказаният най-вероятно не е имал никакъв капацитет да убие който и да било. Първите лирики от 17-минутната ария, вършат едно историческо мигане с речта на Франклин Рузвелт, когато се обръща към американската нация, с цел да заяви за нападението над Пърл Харбър на 7 декември 1941 година

Президентът тогава декларира, че този ден ще остане вечно в историята, а Дилън прави същото. Певецът не отхвърля, че в случай че човек е податлив да повярва, че американски президент е погубен от един човек, той няма да пречи на тази версия. Самата ария не е единствена, ще открием, че заглавия като „ The Lonesome Deat of Hattie Carroll “, „ George Jackson “, „ Hurricane “, „ Blind Willie McTell “ и още доста други, са част от възпяването на една неправда и неналичието на закона и неговата интервенция. Що се отнася до „ Murder Most Foul “, ще открием, че изпълнителят приказва за непроверената мощ, която въздейства директно върху живота на милиони. За към 17 минути, Дилън приказва в множествено число за убийците, наричайки ги „ Тях “, тази дума може да се открие над 10 пъти, като тъкмо това дава и едно подозрение дали изпълнителят не знае какво да показа. Самото осъществяване на смъртната присъда, артистът назовава „ Най-великият фокус под слънцето “.

Нека не забравяме, че изпълнителят припомня по какъв начин Осуалд отхвърля да е направил ликвидиране, освен това минути, преди да бъде екзекутиран в ръководството. За него 22 ноември би трябвало да се счита за закононарушение, само че не и за покруса. Появата на песента идва с още една забавна вест.

Писмо на президента Байдън публично отхвърля даването на някои документи от Централно разузнавателно управление на САЩ, които да бъдат освободени от секретността на документите. Най-ранното стартиране на документите пред публиката, както и с достъп за публицисти, може да се случи през декември 2022 година Настоящият американски президент се извинява и изяснява, че повода за забавянето е пандемията. Напомняме на читателите, че нормално документи в секретност би трябвало да се пазят към 50-55 години, като даже и тогава не е обезпечено какъв брой тъкмо информация ще бъде освободена от архива.

До през днешния ден излиза наяве, че Военновъздушни сили на Съединени американски щати публично отхвърля да даде информация по отношение на потреблението на биологично оръжие в Корейската война. А проблемите по отношение на този случай по никакъв начин не са малко. Например ще открием, че през 1992 година – тогава по закон сходни данни би трябвало да се пазят към 25 години – публично изчезват от архива, като Централно разузнавателно управление на САЩ декларира, че не може да ги открие.

Независими източници показват, че броят документи по тази тематика е почти 15 000 файла. Централно разузнавателно управление на САЩ декларира, че около тази информация, организацията би трябвало да извади и данни за по този начин наречените „ черни интервенции “, които са провеждани през 1963 година Ако Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърля да даде тази информация, това значи ли, че въпреки всичко има освен това от един вманиачен човек, който най-сетне е дръпнал спусъка, някой, който не носи името на Харви. Възможно ли е да приказваме за информация, която ще задейства популацията и ще засегне интереса на редица американски политици и семейства към този миг?

Това най-вероятно ще значи, че невидимите сили „ те “, както ги назовава Дилън, най-вероятно са употребявали своята дълга ръка, с цел да се намесят директно в демокрацията. А в случай че търсим забавната отпратка и се чудим за какво Дилън въпреки всичко има Нобелова премия по литература, дано не забравяме и всички забавни препратки в тази творба. На първо място виждаме една отпратка от Хамлет, в която духът на татко му се появява, с цел да изясни, че не е умрял от естествена гибел, а е жертва на своята брачна половинка и нейния доста упорит ухажор.

Хамлет е свикан да отмъсти за убийството, а тъкмо това споделя и Дилън, правейки същото приятелско мигане, той е духът, който желае правдивост и чака своята истина да излезе. По една или друга причина, към този момент 80 години по-късно, Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърля да разкрие информацията. А това би трябвало да е посланието към слушателите – да постъпят като Хамлет. От тях се изисква да работят, да търсят повода, да бъдат неспокойни против едно незаслужено изменничество. И по този начин остава да разберем къде тъкмо скита духът на Кенеди и за какво продължава да се крие в стените, очаквайки своя по-особен метод да се оправи с провокациите.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР