Малко след полунощ днес е възникнал пожар на територията на

...
Малко след полунощ днес е възникнал пожар на територията на
Коментари Харесай

Пожар е избухнал на депото за отпадъци в Русе

Малко след среднощ през днешния ден е зародил пожар на територията на районното хранилище за боклуци край Русе . В работата по гасенето, минути след експлоадирането на пламъците, са се присъединили профилирани коли на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, както и верижна техника на сдружението, което стопанисва и експлоатира депото – „ Берус “ ООД. Това оповестиха от общината. 

Към момента операторът на депото продължава да прави запръстяване на огнището със лична техника , като дейностите по цялостното потушаване са затруднени от мощния вятър . Очакванията са до няколко часа тлеенето, което продължава на няколко места от терена, да бъде изцяло овладяно .

В ранните часове на деня мястото на случая е посетено от зам.-кмета по комунални действия Димитър Недев и шефа на дирекция „ Обществен ред и сигурност “ Георги Игнатов. За възникването на пожара и дейностите по потушаването му е известен шефът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова .

Изясняват се аргументите за възпламеняването на отпадъците, само че най-вероятно пожарът е зародил в резултат на самозапалване .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР