Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в

...
Малко след като заведе дело срещу най-голямата крипто борса в
Коментари Харесай

Coinbase или Binance ще пострада повече от делата на SEC?

Малко откакто заведе дело против най-голямата крипто борса в света, Binance, Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) към този момент предприе правни дейности против друга платформа - Coinbase.

SEC твърди, че Coinbase е взела участие в крипто търговия с токени, които е трябвало да бъдат регистрирани като скъпи бумаги. Binance беше упрекната в разнообразни нарушавания, в това число погрешно ръководство на средства на клиенти и опит за привличане на клиенти от Съединени американски щати, на които е неразрешено да търгуват на платформата.

Тези правосъдни каузи повдигат фундаментални въпроси по отношение на естеството на криптовалутите. Несъгласието сред SEC и крипто тържищата се свежда до това дали цифровите активи следва да бъдат класифицирани като скъпи бумаги, артикули или като обособена независима единица.

Джай Масари, помощник в Центъра за право и бизнес в Бъркли, акцентира неналичието на консенсус по този въпрос измежду другите федерални организации, виновни за отбраната на ползите на вложителите.

Определянето на това дали криптовалутите са скъпи бумаги или не, има обилни последствия: в случай че се смятат за скъпи бумаги, SEC може да упражнява юрисдикция; в противоположен случай тя няма пълномощия.

Последиците от тези каузи се простират оттатък въпросите, свързани с юрисдикцията. Рон Гефнер, съучастник в Sadis and Goldberg акцентира, че те биха могли да повлияят на жизнеспособността на крипто промишлеността. Според Джефри Блокинджър, основен юрист на Quadrata Inc, може да се наложи Binance да напусне напълно пазара в Съединени американски щати.

Смята се, че Coinbase може да е изправена пред евентуално по-голяма опасност, защото главната ѝ потребителска база е американска. Негативното влияние върху Coinbase може да бъде доста, като евентуално може да докара даже до нейното закриване.

Със 108 милиона клиенти Coinbase е главен състезател в промишлеността. Въпреки това Блокингер твърди, че освен платформите за търговия, само че и самите избрани криптовалути могат да се борят за оцеляване, в случай че бъдат принудени да се преценяват с регулаторна рамка, предопределена за обичайните скъпи бумаги и корпорации.

За разлика от акциите и облигациите, при тези криптовалути липсват препоръки на шефовете или годишни доклади, което прави процеса на превръщането им в регистрирани скъпи бумаги комплициран и нерешителен.

По време на неотдавнашно чуване Дан Галахър, основен отговорник по правното сходство на Robinhood, прегледа опцията за търговия с криптовалути, класифицирани като скъпи бумаги, посредством брокери, сходно на акциите.

Галахър означи, че сходен сюжет ще изисква регулаторни облекчения и инфраструктурни промени в границите на пазарите на скъпи бумаги. Понастоящем се чака доста от регулаторните проблеми, свързани с криптовалутите, да бъдат позволени посредством правосъдни производства.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР