Малко след като Владимир Путин нареди нахлуването в Украйна през

...
Малко след като Владимир Путин нареди нахлуването в Украйна през
Коментари Харесай

Планът на САЩ да прекъсне хватката на Русия върху ядреното гориво

Малко откакто Владимир Путин подреди нахлуването в Украйна през 2022 година, Съединени американски щати не разрешиха целия импорт на съветски нефт, полутечен природен газ и въглища.

Но не всички енергийни доставки бяха включени в глобите на Съединени американски щати, нито в тези на европейските им съдружници. Напротив, западните сили се погрижиха да не прекъсват потока на първични материали и услуги от съветския държавен нуклеарен колос Росатом и неговото дъщерно сдружение Тенекс.

Нахлуването на Москва разкри доста уязвимости в енергийните доставки на Съединени американски щати и Европа, не на последно място в нуклеарния бранш, където повече от една пета от горивото от обогатен уран, належащо за зареждане на нуклеарните флоти на двата района, идва от Русия.

За енергийния бранш на Съединени американски щати това беше апел за деяние. Компаниите за комунални услуги прекараха две години в депозиране на нуклеарно гориво при положение, че съветските доставки бъдат прекратени. В същото време Вашингтон подхваща напън за доста милиарди долари, с цел да възвърне веригата си за нуклеарни доставки,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР