Малко след като и, председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов

...
Малко след като и, председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов
Коментари Харесай

След `Да, България` и ДСБ обяви, че ще избере ново ръководство |

Малко откакто и, ръководителят на ДСБ ген. Атанас Атанасов заяви, че също поема отговорност за неприятния избирателен резултат и ще свика Националното заседание на партията за избор на ръководител и национално управление. Лидерите на " Зелено придвижване ", третият съдружен сътрудник в Демократична България, също подават оставка.

В известието си Атанасов не употребява думата " оставка " и не посочва дали ще се кандидатира още веднъж за поста.

" Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за Демократична България, на претендентите ни в листите, на доброволците и на всички деятели за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените старания резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам персоналната си отговорност, написа ген. Атанасов. -
На съображение чл 21, алинея 1 от Устава на ДСБ, след координиране с Националното управление на партията и осъществяване на отчетно-изборна акция в структурите, ще свикам Национално заседание на ДСБ за избор на Председател и Национално управление. В сложни моменти като този е належащо да се прояви резистентност и национална отговорност. Заедно с другите водачи на Демократична България сме длъжни и ще защитим ползите на гласоподавателите на обединяването, което само е способно дейно да отстоява идеите, които изповядваме. То би трябвало да бъде непокътнато и развито. Изказвам откровена признателност на сътрудниците от Председателския съвет на Демократична България за взаимната ни работа. За мен е чест да сме от един тим! "

Пред OFFNews от " Зелено придвижване " оповестиха, че тяхното управление също подава оставка.

По-късно те излязоха и с послание към гласоподавателите си:

" Скъпи другари и съидейници,

От Зелено придвижване желаеме да ви благодарим за поддръжката към претендентите ни и коалиция Демократична България на тези избори. Проправихме пътят на смяната в България, гордо вървим по него и осъзнаваме, че този път ще е дълъг и бодлив. Предизвикателствата в никакъв случай не са ни обезкуражавали, а в противен случай - служили са ни за тласък.

Поради незадоволителните резултати съпредседателите на Зелено придвижване Борислав Сандов и Владислав Панев, както и целият Изпълнителен съвет взехме решението, че имаме моралната и политическа отговорност да подадем оставка и организираме и свикването на Национално заседание и избиране на нови управителни органи на партията.

Демократична България не е цел, а инструмент и за нас е чест да работим с останалите сътрудници в обединението. Убедени сме, че бъдещето и задачите ни са общи и че дружно можем да осъществяваме позитивна смяна, която да доближи до всеки български жител, без значение в коя част на България и света се намира.

Още един път ви благодарим за доверието!
ИС на Зелено придвижване "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР