Малко след като днес бе съобщено за освобождаването от длъжност

...
Малко след като днес бе съобщено за освобождаването от длъжност
Коментари Харесай

Роскосмос и НАСА възобновяват съвместните полети на екипажи до МКС

Малко откакто през днешния ден бе обявено за освобождението от служба на Дмитрий Рогозин отпред на съветската галактическа корпорация " Роскосмос ", тя дружно с американското галактическо ръководство НАСА оповестиха, че са сключили съглашение за взаимни полети на екипажи на пилотируеми галактически кораби на Русия и Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Договорът е бил подписан още през вчерашния ден, се споделя в известие на " Роскосмос ". В него се добавя, че съглашението дава отговор на ползите и на двете страни и ще способства за развиването на съдействието в границите на Международната галактическа станция и за ефикасната реализация на планове за проучване и асимилиране на галактическото пространство за мирни цели.

Съгласно контракта при положение на изключителна обстановка, обвързвана с анулация или закъснение на планувано изстрелване на съветски или американски галактически транспортен съд, ще се подсигурява наличието на борда на МКС на минимум един космонавт и един астронавт.

Съгласно контракта съветската космонавтка Анна Кикина става член на главния екипаж на американския галактически транспортен съд " Дракон ", чието изстрелване е планувано за есента на 2022 година В състава на главния екипаж на кораба, който ще излети от Кейп Канаверал във Флорида, с изключение на рускинята влизат още и астронавтите на НАСА Никълъс Ман, който ще бъде пълководец и Джош Касада, който ще бъде водач, и астронавтът от японската галактическа организация Коичи Ваката.

Съгласно контракта в състава на главния екипаж на полета на кораба " Союз МС-22 ", плануван за 21 септември 2022 година от космодрума Байконур, пък влиза американският астронавт Франсиско Рубио, който е борден инженер. Още в екипажа са съветските космонавти Сергей Прокопиев, който е пълководец, и Дмитрий Петелин, който е борден инженер.

Споразумението бе подписано в миг, в който Западът се пробва да изолира Русия поради войната в Украйна. То де факто възобновява взаимните полети на руснаци и американци до МКС, които имаше и в предишното, добавя Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР