Малко след 20:30 часа започна разпитът на директора на НСлС

...
Малко след 20:30 часа започна разпитът на директора на НСлС
Коментари Харесай

Борислав Сарафов пред ВСС: С Гешев отношенията ни бяха коректни до 15 май, а после станаха войствени и агресивни

Малко след 20:30 часа стартира разпитът на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов по отношение на емоционланото положение на Иван Гешев. Според Сарафов смяната в държанието на основния прокурор към него е станала единствено за ден.

„ Сутринта на 15 май към 8:20 часа получих SMS в чат група, която е на основен прокурор и зам.-главни прокурори. Той гласеше, че всички заместник-главни прокурори се събират на оперативка с основния прокурор Иван Гешев в 9 часа. В 9:00 бях пред кабинета на Гешев “, сподели той. После уточни, че Гешев е наредил кой къде да седна, а на него му дал столът против него, без да има други сътрудници в близост.

Главният прокурор бил пуснал запис, който е изработен на Йордан Стоев, посетил го предходния ден в дома му. Уточни, че има над 150 такива записа.

„ Записа го слушах 3-4 минути, след което станах, споделих че не искам да чувам повече, и излязох. След този миг не съм се чувал с Гешев повече, не съм го и виждал до през днешния ден “.

„ Господин Гешев, прочувственото му положение беше с един негативизъм към мен, наострен. Сякаш трябваше да седна на стола на мъченията против него “, сподели Сарафов.

На 14 май имали диалог по телефона, който е бил пуснат в медия. Обясни, че в диалога си говорили, че били „ изхарчени “.

Самият Сарафов отхвърли да може да записва диалог – „ нямал такива умения “. В неделя останал с усещания, че са в естествени и в някаква степен другарски връзки. На идващия ден към този момент Гешев се държал „ войнствено и нападателно “ със Сарафов.

„ До 15 май мислех, че връзките ни са правилни и професионално, само че по-късно не можех да допускам експанзията, която беше към мен на брифинга. Слушах го по радиото в кабинета си “, добави шефа на Национална следствена служба.

Както на Ясен Тодоров, по този начин и на Сарафов бяха задавани въпроси и за наличието на израелския специалист на мястото на атентата.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР