Малко след 15.00 часа на летище София, с директен полет

...
Малко след 15.00 часа на летище София, с директен полет
Коментари Харесай

Върнаха съдружника на Васил Божков от Дубай, откараха го в ареста за обвинение

Малко след 15.00 часа на летище София, с пряк полет от Дубай, кацна съдружникът на Васил Божков Георги Попов, чиято екстрадиция беше утвърдена от Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Двамата са обвинени по досъдебното произвеждане за проведена незаконна група, на която съгласно прокуратурата Божков е началник и която се е занимавала с данъчни закононарушения, отбягване на заплащания на отговорности за образуване на хазартни игри и други такива.

Божков и Попов бяха дружно в Дубай към този момент съвсем година и половина. По време на правосъдна процедура по настояването за екстрадиция в България, Попов е дал единодушието си да бъде върнат, поради това още през вчерашния ден хазартният необут разгласи, че съдружникът му се връща непринудено.

В разследване на това на 5 май управляващите в ОАЕ са уведомили за това българската прокуратура, заяви Българска национална телевизия.

Тази заран на интернационалното летище в Дубай Попов беше предаден на командировани чиновници на Главна дирекция " Охрана ", които го конвоираха по време на полета до София.

През консулското ни посланичество му е бил публикуван краткотраен паспорт, с който да може да се прибере в България.

 Снимка: Булфото

След кацането у нас Попов беше отведен под защита в Националната следствена работа, където в наличието на юрист да му бъдат повдигнати обвинявания. Той ще бъде арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще реши дали да му дефинира по-лека мярка за неотклонение, като парична гаранция, домакински арест или подписка, или ще изиска от Специализирания углавен съд установяване на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Очаква се тя да изиска точно това.

 Снимка: Булфото

Преди да замине с Васил Божков за Дубай Георги Попов беше притежател на огромна част от акциите на " Левски ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР