Малко съм озадачен. Смятам, че новият министър е подведен. Не

...
Малко съм озадачен. Смятам, че новият министър е подведен. Не
Коментари Харесай

Експерти скъсаха от критики предложенията за полигон и специални коли за шофьорски изпити

Малко съм заинтригуван. Смятам, че новият министър е измамен. Не може да се случи или в случай че се случи, ще е проформа. Това съобщи Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите, който разяснява новите оферти за битка с войната на пътищата.
Става въпрос за оповестените от министър Росен Желязков хрумвания – да има наложително профилирани коли, с които да се организират шофьорски изпити, както и наложително образование на полигон . Желязков посочи, че занапред щяло да се пресмята какъв брой пари ще коства закупуването на такива коли, само че и че по отношение на техническата им редовност се планува автосервизите да дават най-малко 6 месеца гаранция за осъществените от тях поправки.
Първо, дано да отчетем какъв брой убити има при паркиране? Правил съм опит с курсисти – да паркират на полигон или в действителни условия. Този, който е паркирал в действителни условия, взема изпита, а другият споделя: " Тук не са конуси ", сподели още Георгиев.
Освен това Георгиев попита къде да бъдат направени полигони , изключително в огромните градове. Направиха се към този момент молове, иронизира той. И описа, че правил и различен опит – с водач, със 7-годишен опит, който подкарал образователен автомобил, какъвто в този момент желаят да има наложително и единствено за 3 минути " изгорен ", тъй като натрупал задоволително наказателни точки.
Същевременно ръководителят на Асоциацията на потърпевшите от произшествия Владимир Тодоров прикани пред Нова телевизия да има проверка на пътните знаци – къде са сложени и има ли в действителност потребност от тях, в случай че събитията са се трансформирали. Това ще е очевидно, ще отпуши трафикът, безапелационен е той. А Георгиев даде различен образец – минал скоро през Белград, където всеобщо имало пасарелки, а не пешеходни пътеки, и това разрешавало по-бързо напредване на колите, при цялостна сигурност за пешеходците.
Тодоров напомни и друго – ниската събираемост на санкции. В Унгария неплатените санкции се дават на колекторски компании и частни правосъдни реализатори, които " имат финансовия тласък да гонят”. Освен това, за преминаващи пренос транспортни средства, има поставени ПОС терминали в полицейските коли.
Нека отчетем какво сме създали в тактиката за пътна сигурност в интервала 2010 – 2020, а след това да мислим какво да вършим през 2020 – 2030 година, прикани за край Георгиев.
Според някогашния шеф на Пътна полиция Алекси Стратиев у нас извънредно изостава въвеждането на системата за надзор, която работи в европейските държани. По думите му там в участниците в придвижването се основава чувство за надзор, което дисциплинира. Той добави, че съгласно френски специалисти в страната ни са нужни 400 камери по пътищата. В момента мобилните камери изискват наличието на чиновник, а времето на надзор е лимитирано с тяхното работно време.
Според ръководителя на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов препоръчаните промени са остарели оферти, които няма да доведат до нищо ново. Той добави, че са нужни и повече места за отмора по пътищата. В Европа има такива отбивки на всеки 2-3 километра. Липсата на сходни места у нас основават причина за множеството нарушавания в спешната лента.
" Защо се дадоха толкоз доста пари за тези нови камери, откакто не са ефикасни? ", попита Иванов в изявление за Българска национална телевизия.
Социалният антрополог Харалан Александров обърна внимание и на човешкия фактор. Според него, в случай че човешките връзки се подобрят, в случай че се сложи акцент върху зачитането на другия, а не върху експанзията и себеналагането евентуално хората ще стартират да се държат по-цивилизовано. Той посочи, че има обратнопропорционална връзка сред безпътицата и експанзията на пътя.
" Местната просвета, изключително в режим на изборна народна власт има изумителното свойство да подчинява всички външни модели на личните си нрави. Колата става средство за обществена доминация ", означи още Александров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР