Малко са ястията - особено летните, които не изискват да

...
Малко са ястията - особено летните, които не изискват да
Коментари Харесай

Нов трик за рязане на лук без сълзи

Малко са ястията - изключително летните, които не изискват да нарежем най-малко една глава лук за тях. И колкото и апетитен и благоуханен да е този зарзават, работата с него е съпроводена с неприятни прекарвания като лютене на очите и пропила се в дланите ни характерна миризма.
 Рязането на лук, сълзите и един трик от TikTok, който ни оказва помощ да се оправим с това
Как да нарежем лук без да ни люти на очите

Странно, само че работи

След като преди време споделихме занимателен, само че изцяло научно необоснован трик за справяне със смъденето на очите, е време за нещо по-практично. Споделя ни го уеб страницата Bon Appetit.

Имаме два разновидността, в случай че лютенето в действителност ни пречи. Първият е да предпазим очите си - най-обикновените ни очила за четене правят работа, както и лещите, в случай че носим такива. Още по-покривен вид са защитните щитове, станали известни около пандемията.
 Снимка 429491

Вторият вид е да употребяваме доста изострен нож, който няма да наранява и мачка главата лук - деяние, което провокира отделянето на летливите субстанции, които провокират смъденето. Лично ние бихме комбинирали двата разновидността.

Колкото до миризмата по ръцете, също имаме няколко варианти. От Bon Appetit поучават да натрием дланите си с половин лимон незабавно след рязането на лука, преди да сме си измили ръцете. Така наречените стоманени сапуни също правят работа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР