Малко са успешните примери за марки, които са комбинирали дигиталната

...
Малко са успешните примери за марки, които са комбинирали дигиталната
Коментари Харесай

Nike е продала NFT маратонки и аватари за 190 млн. долара

Малко са сполучливите образци за марки, които са комбинирали цифровата промяна със съществуващата си еднаквост и идеали. Производителят на спортни артикули Nike е една от тях - компанията е измежду водещите марки, които вложиха доста в метавселената и NFT планове. И явно това се отблагодарява - компанията към този момент е осъществила продажби в този сегмент за 185 млн. $, което я прави водач по този индикатор измежду стилните марки, по данни на Dune Analytics. В челото на класацията са компании, като Tiffany, Adidas, Gucci и други, които обаче са надалеч от водача. Nike е водач и по броя на транзакциите с NFT. Общо продажбите на всички класирани 13 компании до момента са 260 млн. $.

NFT са токени, основани в блокчейна на Ethereum, които могат да се употребяват за основаване на цифрови активи, които всъщност са неповторими и единствени по рода си. Докато множеството цифрови детайли (JPG изображение или MP3 мелодия, например) могат да бъдат дублирани безпределно доста пъти, NFT е неповторима част от цифрови данни, която може да бъде прикрепена към всеки различен дигитален детайл, теоретично придавайки тази уникалност на продукта.

Nike показва какъв брой мощно се интересува от концепцията за NFT през декември предходната година, когато закупи RTFKT Studios, производител на колекционерски предмети за NFT от последващо потомство. Малко преди този момент производителят на спортни дрехи съумя да продаде лимитирана серия от 600 чифта NFT маратонки единствено за шест минути, за общо 3.1 милиона $.
Реклама Just do it.
Придобиването беше катализатор за NFT пространството и RTFKT продължи да прибавя стойност на притежателите на аватари CloneX, до момента в който построяват своята галактика.

CloneX NFT аватарите са направени от RTFKT Studios и се преглеждат като дълготрайна инвестиция от самото им основаване. Тъй като от ден на ден хора преглеждат опциите за самоизразяване в Web3 и метавселената, RTFKT сътвори мощна фешън ниша, проектирайки облекла както за цифровия, по този начин и за действителния свят.

Стойността на CloneX все още на писане е 6.35 eth или 10 800 $, въпреки че някои по-редки CloneX на ден се търгуват в пъти над тази цена, a междинната цена от февруари до май тази година беше 20 eth)
Реклама
Не единствено феновете на маратонки, които апропо имат голяма ниша, са привлечени от неповторимите сбирки на RTFKT, защото CloneX също беше взаимна работа със световноизвестния художник Такаши Мураками.
Източник: OpenSea
Според последните данни Nike е генерирала 187 милиона $ доходи посредством продажби на NFT и % от продажби на второстепенен пазар, като е съумяла да го направи посредством общо 67.4 хиляди транзакции. Приходите от първичния и вторичния пазар са по равно. Създателите на NFT получават заплащане (роялти) за всяка договорка с техен артикул на второстепенен пазар.

Първата сбирка от NFT маратонки на Nike, основана взаимно с RTFKT Studios, се назовава CryotoKicks Dunk Genesis. След като ги придобият, потребителите могат да ги персонализират благодарение на " флакони ". Тези флакони могат да бъдат основани от разнообразни дизайнери, добавяйки специфични резултати и шарки към главните маратонки. Оттам нататък остава нечиста сделка, защо тъкмо ще се употребяват, къде и каква ще бъде тяхната цена в бъдеще.

Първо, би трябвало да придобиете главната маратонка с цена 0.7 ETH (около 1200 долара), а по-късно можете да добавите флаконите, с цел да измененията външния й тип. Ще можете да " събирате, развивате и даже създавате свои модели маратонки ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР