Малко прибързано хората, които искат реванш (от лидера на БСП

...
Малко прибързано хората, които искат реванш (от лидера на БСП
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Търсещите реванш от Корнелия Нинова прибързано решиха, че са успели

Малко преждевременно хората, които желаят реванш (от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - бел. ред.), взеха решение, че са съумели. Не е пристигнал този миг. Корнелия още има позитив, който може да бъде употребен от партията ". Това съобщи членът на разширеното управление на Българска социалистическа партия и една от авторитетните фигури в партията - Румен Овчаров, в коментар за идния конгрес на партията в края на идната седмица.Изявлението му в изявление за Би Ти Ви беше направено часове преди съвещанието на най-голямата локална организация на социалистите - тази в столицата, на което се чака Нинова да ревизира на каква поддръжка може да разчита, откакто предходната седмица Националният съвет за малко да неодобрява предлагането й за привикване на ексклузивен конгрес на 28 октомври. Овчаров е някогашен дълготраен водач на софийската конструкция и продължава да се употребява с почитание в нея. Социалисти настояват, че до момента в който има неговата и на зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев поддръжка, Нинова няма да има действителна опция като водач.

От думите на дългогодишния член на управлението на левицата се разбра, че той не утвърждава доста от дейностите на Корнелия Нинова, само че към този момент не има намерение да се включи в офанзивата против нея, подета от вътрешната съпротива.

Корнелия Нинова върви през пръсти

На съвещанието предходната седмица Овчаров е направил едно от най-острите изявления против водача, а през днешния ден в изявлението си предизвести, че " в политиката харесването е до време ". Той означи, че Нинова прави огромна неточност като вместо да си обезпечава поддръжка, непрестанно отваря вътрешни фронтове в партията. " Тя има проблем - че върви през пръсти, без да се преценява с обикновените действителности в партията ", сподели Овчаров и добави, че водачът би трябвало да работи по противоположния метод - да сплотява първо партията, след това цялата левица и най-после - всички недоволни от модела на ръководство на премиера Бойко Борисов.
Въпреки рецензиите си Овчаров уточни, че Нинова е направила доста за Българска социалистическа партия. Той отхвърли да разяснява писмото, с което някогашният член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Георги Гергов нападна водача, като сбито уточни: " Не мисля, че Гергов може да каже нещо, което е значително за Българска социалистическа партия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР