Малко преди възобновяването на предварителните сондажи за съставяне на новото

...
Малко преди възобновяването на предварителните сондажи за съставяне на новото
Коментари Харесай

Меркел с призив за компромис за ямайска коалиция

Малко преди възобновяването на предварителните сондажи за сформиране на новото немско държавно управление, водачът на Християндемократическия съюз (ХДС) се обърна към партиите от евентуалната „ ямайска “ коалиция с апел за компромис, написа националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, представен от организация " Фокус ".
Разговорите сред Съюза (ХДС/ХСС), Свободната демократическа партия (СвДП) и „ Зелени “ са извънредно комплицирани, защото в основата си партиите са доста разнообразни, изясни Меркел. На собствен ред вицепредседателят на СвДП Волфганг Кубицки съобщи по-рано в петък: „ Фронтовете са втвърдени “.
Основните разлики сред партиите от евентуалната „ ямайска “ коалиция са свързани с тематиките за бежанците и климата. Най-спорен се оказа въпросът за събирането на фамилиите на получилите леговище в Германия. Принципно разминаване в позициите на партиите има и във връзка с отхвърли от потреблението на електрическа енергия, добивана посредством въглища.
Същевременно остават различия и по не по-малко конфликтните тематики като обучение, данъчно облагане, пазара на труда, опазването на здравето и сигурността. Дали партиите ще съумеят да реализират консенсус, все още остава отворен въпрос. Консултациите ще бъдат обновени към 12 часа (местно време) и се чака да приключат до края на уикенда.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР