Малко преди шефовете на МВР и СДВР да отидат в

...
Малко преди шефовете на МВР и СДВР да отидат в
Коментари Харесай

Служители на МВР излязоха на спонтанен протест, бранят си министъра

Малко преди шефовете на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи да отидат в Народното събрание за изключителното чуване, в обедната отмора униформени се събраха на импровизиран митинг в отбрана на управлението.

За шефа на отдел " Специализирани полицейски сили " в Столична дирекция на вътрешните работи митингът на 16 ноември е единствено един от многото, които е охранявал. „ Полицията, като цяло и Министерство на вътрешните работи, концепцията е да пази обществото и да обезпечава публичния ред. Затова полицейските чиновници предотвратяват всеобщите вълнения ”, съобщи Лъчезар Колев – шеф на отдел СПС в Столична дирекция на вътрешните работи.

Но всеки митинг, изключително на футболни агитки, крие своите опасности, споделят униформените. „ Всеки един от нас влиза, с цел да може да си свърши служебните отговорности ”, съобщи Гергана Сякулова - чиновник Столична дирекция на вътрешните работи.

Всички на митинга бяха безапелационни - не поддържат потреблението на мощ. „ Хвърлянето на бомби, предмети, инфраструктура, чупене и замеряне на полицейските чиновници, по какъв начин да стоят на място и получават удари? ”, разяснява Лъчезар Колев.

А политическия скандал след фрагментите с принуждение одобряват като опит за интервенция в работата им. „ Категорично се разграничаваме от политизирането на Министерство на вътрешните работи. То беше в възможни рамки и от няколко дни към този момент чашата преля. Много е просташко това печелене на дивиденти на гърба на редовия чиновник ”, сподели Илия Кузманов – заместник-председател на СФСМВР.

Професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи научило за спонтанната поддръжката на униформените малко преди да влезе в постройката на Народното събрание. „ Не бива за следващ път да позволяваме Министерството на вътрешните работи да бъде употребявано за боксова круша и за дъвка на политиците ”, съобщи министърът Калин Стоянов.

На този стадий всеобщ митинг в отбрана на управлението на силовото министерство не е обсъждан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР