Малко преди решителния мач на Лудогорец ( Разград ) за

...
Малко преди решителния мач на Лудогорец ( Разград ) за
Коментари Харесай

Бесарабски българчета на гости на „Лудогорец“

Малко преди решителния мач на " Лудогорец " ( Разград ) за влизане в групите на Лига Европа, спортната база на клуба одобри изненадващи посетители. Група от 12 етнически българчета от Украйна посети българския първенец. Инициативата за тази аудиенция пристигна от родолюбците от силистренската фондация " Бъдеще 2008 ". Подобна среща на представители на историческата ни диаспора с българския футболен отличник се състоя за първи път.

Любезен хазаин от страна на " Лудогорец " бе спортно-техническият шеф на клуба Методи Томанов. Той сподели на дребните ни сънародници от Украйна цялата свръхмодерна база на " орлите ", от което децата бяха възхитени. Самата тя е и една от най-модерните в Европа.

Кулминацията на визитата беше срещата на децата с най-известния футболист на първенците - Марселиньо. На финала децата и двамата им ръководители получиха клубни шалчета на " Лудогорец ". От силистренската фондация показаха предпочитание и в бъдеще да провеждат сходни начинания, с което да разпространяват българския спорт и футбол измежду нашите сънародници в чужбина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР