Малко преди Промяната да дадат трибунка, в която да оборят

...
Малко преди Промяната да дадат трибунка, в която да оборят
Коментари Харесай

Схватка в парламента: Жечо Станков и Асен Василев спориха за въглищните централи

Малко преди " Промяната " да дадат трибунка, в която да оборят обвиняванията от ГЕРБ и Бойко Борисов за затварянето на въглищните ни централи, Жечо Станков от ГЕРБ и Асен Василев от Политическа партия влязоха в парламентарна битка кой е поел ангажимент за затварянето им. Василев стартира да се оправдава пред стаята на партията, само че срещна острия отпор на Станков.

" От 2022 би трябвало да понижаваме с 10% потенциала на тези централи. 250 дни е работил Топлоелектрическа централа 2 на цялостна мощ, тази година би трябвало да работи единствено 50 дни ", счете Станков. От три централи в Маришкия басейн ще бъдат затворени 2024 година, продължи той.

А Асен Василев стартира да дърпа документа, на който Станков се позоваваше. Ето, в анекса на Плана го написа, не дърпайте документа, ядоса се депутатът на ГЕРБ. А Василев изясни, че просто желал да го види.

Спрете да лъжете, настоя някогашният вицепремиер. Щом би трябвало да има предоговаряне, значи, че има ангажимент, отговори му обаче Станков.

А Теменужка Василев се опита да пробие кордона от публицисти, с цел да се включи, показвайки отговор от сегашния енергиен министър. Еднолично решение на министър Асен Василев е закриването на централите, обади се тя.

 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР