Малко преди пристигането днес на министъра на вътрешните работи Калин

...
Малко преди пристигането днес на министъра на вътрешните работи Калин
Коментари Харесай

При инспекцията на вътрешния министър в граничната зона – стрелят и залавят 17 мигранти

Малко преди идването през днешния ден на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в граничната зона се стигна до гонене, пукотевица и залавяне на 17 незаконни мигранти. Министърът беше на ревизия и се срещна с управителния състав на Регионална дирекция „ Гранична полиция “(РДГП) Елхово.

Преди обхода на министъра и шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов по граничната линия е арестувана групата мигранти и трима водачи – румънски жители.

При първичния опит за прекъсване на трите автомобила, превозвали мигрантите, е изработен опит да бъдат изблъскани граничните патрули, затова се е стигнало до стрелбата.

Министърът и шефът на Гранична полиция по-късно инспектираха ремонтните действия по оградата и граничния път, които бяха развалени при бедствието в региона на Странджа при започване на септември.

На 27 октомври гл. комисар Антон Златанов разгласи, че мигрантският напън през 2023 година е рекорден. Общо 165 хиляди опита за незаконно влизане в България са предотвратени тази година досега, уточни той. За същия интервал на предходната година случаите са 120 хиляди, което демонстрира голямо покачване, разяснява Златанов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР