Малко преди представянето на чисто новия Mercedes G-Class в началото

...
Малко преди представянето на чисто новия Mercedes G-Class в началото
Коментари Харесай

Как Mercedes вгради G-Class в гигантски кехлибарен блок

Малко преди представянето на чисто новия Mercedes G-Class при започване на годината, основателите му взеха решение да нагнетят напрежението по един много нетрадиционен метод - като " опаковат " образец от истинската класическа версия на модела в великански кехлибарен блок.

Автомобилът е бил залят със смола, с цел да оформи това, което след това Mercedes назовават " Кехлибареният куб ". За задачата са били нужни 44 400 литра смола, а всичко дружно с рамката и транспортната структура тежи общо 52 тона.

 Снимка 359691

Главно настоящо лице в екстравагантната статуя е модификацията Mercedes-Benz 280 GЕ, създадена през 1979 година Кубът е с дължина 5.5 метра, ширина 2.55 метра и е висок почти 3.10 метра.

Веднъж приключен, планът се трансформира в ясна отпратка към кино лентата " Джурасик парк ", след което скулптурата пое на дълго странствуване оттатък океана, с цел да бъде показана на автосалона в Детройт през януари.

 Снимка 359692

Защо се сещаме за него в този момент? От Mercedes пуснаха видео, пренасящо ни зад кулисите на това, което те назовават най-голямата кехлибарена апаратура в света. На изработката ѝ са употребявани 44.4 тона синтетична смола. От присъединяване в ревюто в Детройт, златистият куб е бил участник в разнообразни мероприятия на разнообразни пазари, където последното потомство на G-Class е било показано.

 Снимка 359689

През март в Женева германците разшириха гамата на модела със спортната версия G63, а преди броени дни се появиха клюки, че още по-горещ G63 S вид към този момент се разисква.

Същото важи и за версия с името Maybach, която ще отнесе лукса в G-Class на напълно друго равнище. Междувременно, версиите, оборудвани с дизелов мотор ще излязат на пазарите в Европа преди края на тази година.

 Снимка 359688

Разбира се, появяването на новото и доста по-различно потомство на G-Class не значи, че моделът с открития през последните няколко десетилетия дизайн ще бъде пропуснат. Той ще продължи да се продава на някои определени пазари, като тези в Германия, Австралия и Близкия Изток.



Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР