Малко преди отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна

...
Малко преди отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна
Коментари Харесай

Полша се чувства дискриминирана заради репарациите от Втората световна война


Малко преди отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората международна война, външният министър на Полша Яцек Чапутович разгласи, че репарациите от Германия са били " минимални " , заяви " Ди Велт ". Други страни са получили доста повече, до момента в който вредите, нанесени на Полша, се правят оценка в размер на 800 милиарда евро.

" Това почтено ли е? " - пита Чапутович. Според него главният въпрос е дали спрямо други страни, като да вземем за пример, Франция и Холандия , отношението към Полша е заслужено.

По време на Втората международна война Полша дава доста по-голям брой свидни жертви спрямо други страни - сред 5 до 6 милиона поляци губят живота си . И материалните вреди, нанесени от нацистите, не са по никакъв начин дребни. Преди изтеглянето на Вермахта Варшава е съвсем срината до основи .

Темата за обезщетенията и различен път е била коментирана. Полската консервативна партия " Право и правдивост " слага въпроса за компенсациите , малко откакто взима властта през 2015 година И преди консерваторите да се заемат с проблема, има калкулации, съгласно които вредите, нанесени на Полша от страна на Германия, са в размер на към 800 милиарда евро. За Германия въпросът е завършен, като това е реализирано с по този начин наречения " Договор " две плюс четири ", който се отнася до външнополитическите последствия от обединяването на Германия. И научна комисия към Бундестага излиза със умозаключение, че п олагащите се компенсации на Полша към този момент са й изплатени .

На 1 септември следва, в границите на възпоменателните прояви, отбелязващи 80 години от началото на Втората международна война, президентът на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер ще посети Варшава и Велюн , първият полски град, бомбардиран от немската бойна авиация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР