Малко преди началото на новия сезон Каролин Гарсия сложи край

...
Малко преди началото на новия сезон Каролин Гарсия сложи край
Коментари Харесай

Гарсия ще продължи да работи с Хуан Пабло Гусман


Малко преди началото на новия сезон Каролин Гарсия постави завършек на спекулациите кой ще бъде новият ѝ треньор. L’Equipe осведоми, че международната №4 ще продължи да работи с Хуан Пабло Гусман, под чието управление завоюва купата на Финалите на WTA.

Броени дни преди шампионата във Форт Уърт французойката се раздели с досегашния си ментор Бертран Пере. Тогава експертът разкри, че връзките сред него и тенисистката са били влошени от известно време и е настъпил миг, в който взаимната им работа е станала невъзможна. Това подтикна Гарсия да назначи някогашния №100 като краткотраен ментор. След триумфа в Съединени американски щати обаче двамата са решили да продължат партньорството си.

Това бе вторият интервал, в който Гарсия и Гусман работиха краткотрайно дружно след няколкото месеца в края на 2021 година Гусман няма да съпровожда французойката на всички шампионати, като индивидът, който непроменяемо ще бъде в нейния бокс, е физиотерапевтката Лора Легопил.

Гарсия стартира подготовката си за новия сезон в петък (2 декември), а ден по-рано бе в Лион, където бе оповестена за почетен жител. След няколко дни международната №4 ще се насочи към Дубай, където ще вземе присъединяване в демонстративния шампионат World Tennis League. Надпреварата ще се организира от 19 до 24 декември, а Гарсия ще се изправи против Ига Швьонтек, Паула Бадоса и Елена Рибакина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР