Малко преди началото на неформалната среща на министрите на вътрешните

...
Малко преди началото на неформалната среща на министрите на вътрешните
Коментари Харесай

Хаос в ЕС заради портрет на Хитлер

Малко преди началото на неофициалната среща на министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз в Инсбрук, Австрия, портрет на Адолф Хитлер провокира същински безпорядък в организацията на събитието, заяви вестник Die Presse.

В ресторанта, определен за приема на европейските министри, имало окачен портрет на нацисткия водач. В последна сметка, с цел да успокои ситуацията, Министерството на вътрешните работи във Виена разгласи, че приемът след неофициалната среща ще се организира в различен ресторант.

Портретът на Хитлер стоял окачен в известния ресторант в продължение на години. За „ избрани мотиви или в избрани общи кръгове " картината е била сваляна, само че по-късно още веднъж са я окачвали на стената. След публикуването на тази информация австрийските служби са почнали следствие против притежателите на ресторанта.

Адолф Хитлер, който през 1939 година въвлича света в най-кървавия спор в човешката история, е роден в Австрия. Фюрерът се самоубива в бункера си през 1945 при настъпването на съюзническите войски в Берлин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР