Малко преди началото на CES 2018 компанията AMD обяви плановете

...
Малко преди началото на CES 2018 компанията AMD обяви плановете
Коментари Харесай

Първа информация за характеристиките на процесора AMD Ryzen 5 2600

Малко преди началото на CES 2018 компанията AMD разгласи проектите си през месец април да показа на пазара новото потомство десктоп процесори Ryzen с кодово име Pinnacle Ridge.
Тогава производителят не даде информация за характерностите на новите чипове, само че се чака те да бъдат осезателно по-бързи от сегашните. А в този момент в базата данни на бенчмарка, вграден в SiSoftware Sandra, бе открита информация за предварителната версия на процесора Ryzen 5 2600.

Чипът е индексиран като ZD2600BBM68AF_38/34_Y , разполага с 6 ядра с поддръжката на многопоточна работа, 16 MB кеш памет от трето равнище и работи с тактова периодичност от 3,4 до 3,8 GHz в интензивен режим. Ако създадем съпоставяне, неговият директен аналог от настоящето потомство Ryzen 5 1600 има идентична настройка само че работи с тактова периодичност от 3,2 до 3,6 GHz.

Може да се каже, че са направени неголеми усъвършенствания в архитектурата Zen и е осъществен преход към 12 нанометров софтуерен развой, като по този метод работната периодичност се е повишила с 200 MHz. Да не забравяме, че това е инженерната версия на чипа и честотата на серийно създаваните процесори нормално е по-висока.



Заедно с процесора, в SiSoftware Sandra се появи и дъното ASUS Crosshair VII Hero с чипсета AMD X470, само че подробна информация към този момент няма.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР