Малко преди двата големи концерта на на 20-ти септември в

...
Малко преди двата големи концерта на на 20-ти септември в
Коментари Харесай

ОСТАВА пускат своята ПОМОЩ облечена в красиво морско видео -

Малко преди двата огромни концерта на на 20-ти септември в Античния спектакъл в Пловдив и на 7-ми октомври в Зала 1 на НДК в София, групата пуска най-новото си видео към сантименталната ария, част от последния им шести студиен албум.

Автор на музиката е Жоро , а текстът както постоянно е дело на Свилен . В аранжимента още веднъж се включва продуцентът на албума Георги Станев , който също по този начин оставя своя почерк и като изсвирва клавирните партии в парчето.

" Музикалната концепция за песента е от едно театрално зрелище, в което задачата беше да има лирично парче с ретро привкус. Аз доста го харесвах и дружно го избрахме за едно от частите в албума, което превърнахме в ария дружно с цялата група. Лирична и персонална ария с ретро привкус, инспирирана от творчеството на Бийтълс и рок енд рол баладите от 50-те и 60-те. " – споделя Жоро.



“Жоро обясняваше по какъв начин концепцията му за песента е да бъде все едно е написана от Джон Ленън, и до момента в който мислех текста на песента, тъкмо когато ми липсваше нещо сплотяващо, се сетих за думата Помощ и за Help на The Beatles и всичко бързо си пристигна на мястото. “ – споделя Свилен. „ Тя беше подготвена дни преди да стартира войната в Украйна и защото в текста се пее “Помощ, светът ми гори ” взехме решение, че не е добра концепция да я пускаме тогава. “ – добавя той.

Изключително красивото и носталгично видео е създание на режисьора Симеон Стоилов, който е другар на групата, художник и концептуален актьор. Негово дело са още видеата на " Мини Тяло ", " Океан " и обложката на албума " След обич по време на война ". Оператор е Добрин Кашавелов, който дълги години е фотографа, който снима Остава, а също и оператор и на видеото към " Океан ". Главният воин в клипа на „ ПОМОЩ “ е обаятелния Александър Алексиев в компанията на яхтата Liberte и Александра Таскова.

В момента кипи и трескава подготовка за двата концерта на групата, които ще ни преведат през 30-годишната им история като група.

Момчетата приготвят особено 2 разнообразни сетлиста за двете местоположения. В Античния спектакъл в Пловдив, който подготвя по-интимна атмосфера, визията ще бъде събрана и хората ще имат непосредствен контакт с групата. Там ще чуем песни от новия албум, обичани шлагери като Sex in the morning ", „ Океан “, „ Понеделник “, " Мини тяло ", " Шоколад ", " Ще дойдеш ли с мен ", " Мъничко дребосъче ", „ Бесен “, „ Внимание “, „ Самолет “ и доста други, в нови акустични аранжименти.

В София, Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян ще заложат на твърдото Rock `n` Roll звучене, по-мащабна и концептуална продукция.

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на „ Остава “ ще бъде записано и непокътнато като аудио и видео наличие. То ще бъде налично посредством стратегиите и цифровите платформи на БНР, което като социална медия, културна институция и музикален продуцент играе значима роля в популяризирането на българските културни артикули измежду подрастващите и обществото като цяло.

„ Формирането на усет у публиката към стойностната българска музика е част от задачата на националното радио ", споделя генералният шеф на медията Милен Митев.

„ Остава “ е емблематична българска група, която стартира пътя си преди 30 години като събитие на музикалната сцена. Изгражда личен различим, открояващ се жанр и възпитава положителния усет към този момент в няколко генерации. В този смисъл БНР с ресурса и достъпа до публика, които има, е значимо да поддържа напъните на българските създатели и приноса им към изкуството и културата ", отбелязва още Милен Митев.

В дългогодишната си история Остава имат безчет изяви в страната и чужбина, над 20 видеоклипа, 6 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многочислени шлагери, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена.

Билети за двата концерта, могат да бъдат открити в мрежата на и партньорските каси OMV, Orange Center и други Както и на и.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР