Малко преди да посети България, Ердоган унизи страната ни. За

...
Малко преди да посети България, Ердоган унизи страната ни. За
Коментари Харесай

„Възраждане“ срещу визитата на Ердоган в България

Малко преди да посети България, Ердоган унизи страната ни. За следващ път!

Днес стана ясно, че по време на локалния конгрес на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в град Сакария, нейния водач и президент на турската (все още) република Реджеп Тайип Ердоган е направил следващото си скандално и унизително за страната ни изявление, заявявайки че Кърджали бил част от неговите и на всички турци „ душевни граници “.

Ето и прецизен откъс на онази част от речта му, произнесена пред делегатите на конгреса, която директно касае България:

”От този превъзходен салон желая персонално от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.

Пращаме нашите поздрави на всички жертви и потиснати наши братя в Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и на Мостар. Споделяме нашата искреност с тези братя, чиито душа и очи са обърнати към Турция, за тези молещи се за триумфа на Турция.

Всеки път го споделям: Тези градове физически са ситуирани в рамките на други страни, само че те са част от нашите душевни граници.”

Как следва да тълкуваме тези негови думи?

Първо, той приказва за мюсюлманското население на Балканите и в черноморския район като за „ братя “. Всеки който е следил обществените изяви на Ердоган и е осведомен с геополитическите му тези и обикновени идеологеми е наясно, че той използва тази дума неслучайно, а точно, с цел да се опита да подчертае някаква имагинерна етническа непосредственост сред тези хора и главната част от популацията на актуалната Република Турция. Това е груба операция и не дава отговор на историческата истина! Съвсем дребна част от мюсюлманите в Югоизточна Европа имат турски генезис. Огромната част от това население, съставляват наследници на ислямизирани с огън и меч локални народности, които никой не е питал желаят ли да бъдат такива или не.

Второ. В словото си Ердоган твърди, че тези негови „ братя “ са потиснати. Това също е откровена неистина. С изключение на ненапълно Гърция, във всички други страни, в които се намират изброените от Ердоган градове, мюсюлманите се радват на по-големи демократични права и свободи, в сравнение с в самата Турция. А някои от тези страни, като да вземем за пример Босна и Херцеговина и Македония са даже под цялостния политически, културен и стопански надзор на локалните мюсюлмански общности.

Трето. Когато държавният водач на най-мощната във военно отношение и най-недемократична страна в Европа, приказва за конвенционалност на граници, пък били те и единствено душевни (засега), то следва да приказваме към този момент, освен за оскърбление, а и за директна опасност. Имайки поради също по този начин, че тези му подмятания и откровени закани, не са казус, а към този момент открита от години вербална политическа линия, нещата стават повече от съществени.

На този декор, ние в лицето на българското политическо и държавно управление, вместо да излезем с публична нота, да привикаме турския дипломат за пояснение или просто да вземем ограничения по отбрана на националната ни сигурност, даже без да ги разгласяваме обществено, се готвим бодро да сервираме и отсервираме шербета и турското „ кайве “ в резиденция „ Евксиноград “ на 26 март, когато Ердоган би трябвало да пристигна за среща на върха с Европейски Съюз и то в страната, чийто териториален интегритет той нееднократно е показвал, че не почита и не признава. За нашите ръководещи обаче, това очевидно не е проблем.

За ГЕРБ е ясно, те са си национални нихилисти по политическо предопределение и не го и крият. Къде обаче са по този начин наречените „ обединени патриоти “? Защо мълчат за следващ път? Нали единствено допреди няколко години правеха митинги против визитите на Ердоган в България, желаеха милиардите, които Турция дължи по Ангорския контракт на наследниците на бежанците от Одринска Тракия, желаеха опрощение за 500 годишния османски геноцид против българската нация и какво ли още не. Къде са в този момент? Какво се промени? Отговорът е противен и обикновен, съвсем колкото Каракачанов. Просто тогава бяха в съпротива, а през днешния ден са на държавната трапеза и устата им е цялостна. Това може би е и повода за мълчанието им, а може би мълчат, просто тъй като са същите национални предатели, като тези които плюеха единствено допреди няколко години.

В тази връзка, за разлика от ръководещата предателска клика, ние от „ Възраждане “ ще се съберем в 12:00 часа на 26 март във Варна и ще заявим високо и ясно, че този който не почита своите съседи и техния суверенитет, не е мечтан, както в България, по този начин и в която и да е друга европейска страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР