Малко преди да напусне поста си британският военен министър Бен

...
Малко преди да напусне поста си британският военен министър Бен
Коментари Харесай

Отстраниха британския военен министър

Малко преди да напусне поста си английският боен министър Бен Уолъс е декларирал, че ще анулира контракт за доставка на хеликоптери Chinook от Съединени американски щати, заяви английският вестник The Sunday Times, представен от obektivno.bg.

В контракта е заложено приемането на Англия на 14 хеликоптера Chinook H-47. Хеликоптерите са създадени от американската компания Boeing.

Доставката на първия хеликоптер се чака да бъде през 2026 година

На вътрешни полемики Уолъс е внесъл предложение за анулация на договорката като част от проекта на министерството за редуциране на разноските, оповестява вестникът, като цитира неназовани английски чиновници.

Цената на хеликоптерите е била с 630 милиона $ повече, като доближава 2,9 милиарда $.

Възможно е Уолъс да е изискал отменяне на контракта поради повишените разноски за хеликоптерите си. Като причина не се изключва и отхвърли на Съединени американски щати да поддържат кандидатурата му за общоприет секретар на НАТО, показва изданието.

След четири години на поста, Уолъс изпрати писмо с оставка до премиера Риши Сунак. Същия ден по-късно офисът на Сунак заяви, че Грант Шапс, е новият министър на защитата на мястото на Уолъс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР