Малко повече от седмица преди на Българския футболен съюз (БФС)

...
Малко повече от седмица преди на Българския футболен съюз (БФС)
Коментари Харесай

Бербатов: Още не се знае колко делегати ще има на конгреса на БФС

Малко повече от седмица преди на Българския футболен съюз (БФС) не е ясно какъв брой делегати ще вземат участие в него. Това заяви претендентът за президент на организацията Димитър Бербатов.

" На 12 октомври ще бъде конгресът. Делегатите към момента не са оповестени, за какво не са - гадаем. Трябваше да ги разгласят в петък. Знаем, че са 531 тима, ще бъде най-хубавият вид тези тимове да бъдат показани от 531 делегата, само че към този момент не са оповестени делегатите. Защо - попитайте другата страна ", сподели Бербатов пред Би Ти Ви.

Той се върна на думите си от 2010 година, когато се отхвърли от националния тим на България. " Тогава споделих, че ще пристигна време да се оправи футбола. Времето пристигна и желая да удържа на думата си ".

Според Бербатов " клубовете са декларирали ясно, че желаят смяна ".

" Клубовете-фантоми са проблем в българския футбол от много време. Клубове, които се основават за да гласоподават на конгреса, само че нямат активност. Аз мога да последвам, само че от останалите кандидатине виждам подобен, който мога да последвам. Затова съм се нагърбил ".

Бербатов още един път. " Трябва да има телевизионно лъчение, в случай че няма какво да се крие, дано да създадем изборите естествени ".

" На предишния конгрес беше направена подигравка с Любослав Пенев, тъй като той не беше позволен. Стоиш изолиран вътре и не знаеш какво се случва. Ние желаеме да се следва кода на ФИФА и УЕФА. Да, БФС е самостоятелна организация, само че в случай че се прави както би трябвало, няма какво да се крие. Миналия път се е излъчвало 15 минути от Конгреса и след това един черен екран и пускат чак, когато индивидът към този момент е спечелил. Трябва да има телевизионно лъчение. Независимо кой ще завоюва. Това е конкуренция, която би трябвало да бъде почтена и колегиална. Ще има Изпълком другата седмица и ще забележим какво ще решат за осъществяване на избора. Ако се решат същите неща като предишния път, значи конгресът ще бъде нагласен ".

Рекордьора по голове за националния тим назова решението си да се кандидатира " персонална идея ". Той разгласи, че ще се бори за връщане на интереса към футбола.

" Не съм мислил какво ще стане, в случай че изгубя, моята цел е само победа. Падал съм и съм губил в живота. Ще разберем какво ще стане на 12 октомври ", приключи Бербатов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР