Малко повече от година след рухването на моста Моранди в

...
Малко повече от година след рухването на моста Моранди в
Коментари Харесай

Започнаха да строят новия мост в Генуа

Малко повече от година след рухването на моста Моранди в италианския град Генуа, при което починаха 43 души, през днешния ден стартира инсталирането на първата платформа от нов мост, съобщи AFP.

Съоръжението е проектирано от фамозния проектант Ренцо Пиано, който е роден в Генуа. Властите имат желание мостът да е изцяло подготвен при започване на идната година. Днес в наличието на Ренцо Пиано, на италианския министър председател Джузепе Конте и на кмета на Генуа Марко Бучи върху новоиздигнати пилони стартира слагането на стоманена платформа с дължина 50 метра. Когато бъде приключен, новият мост ще има формата на транспортен съд и ще е с дължина 1067 метра.

С помощта на два великански мобилни крана платформата ще бъде конфигурирана върху пети и шести стълб на моста, които са високи 45 метра. Общото тегло на платформата е 550 тона. Наблюдавайки интервенцията, Ренцо Пиано прикани служащите да внимават и да работят в цялостна сигурност. Пред медиите той загатна, че става дума за " същинска акробатична интервенция ", за която са мобилизирани " войска от служащи и техници ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР