Малко повече от година след бунта в бежанския лагер в

...
Малко повече от година след бунта в бежанския лагер в
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини 21 мигранти за бунта в лагера в Харманли

Малко повече от година след протеста в бежанския лагер в Харманли районната прокуратура в града изготви обвинителния акт. Той ще бъде преведен на три езика, с цел да могат обвинените да се срещнат с него и чак тогава ще бъде импортиран в съда, оповестява Българска национална телевизия.

21 мигранти от афганистански генезис са упрекнати в безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм. Срещу тях има и обвиняване за заличаване на имущество за над 85 хиляди лв.. Четирима от обвинените са малолетни, само че прокуратурата е на мнение, че са разбирали какво вършат.

На 24 ноември 2016 година в лагера в Харманли избухнаха вълнения поради изолираност, наложена заради подозрение за зараза от заразни заболявания. При протеста бяха ранени над 20 служители на реда, унищожени бяха постройката на новия приемателен център, столовата, съоръжение и профилирани полицейски коли.

Делата, свързани с потърпевшите служители на реда, са отделени в други две досъдебни производства, прецизираха от прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР